Itaalia alistas tiitlikaitsjaFoto: PHILIPPE LOPEZ
Jalgpalli EMi galeriid
27. juuni 2016, 20:52

GALERII | TIITLIKAITSJA MURTUD! Itaalia marssis 2:0 võiduga veerandfinaali (2)

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel ei õnnestunud Hispaanial kolmandat järjestikust EM-tiitlit koju tuua, sest kaheksandikfinaalis kaotati Itaaliale 0:2.  

Kohtumise esimene värav sündis 33. minutil, kui karistuslöögist tulnud Ederi palli tõrjus David De Gea küll posti kõrvalt ära, aga õigel hetkel jaol olnud Giorgio Chiellini lööki ta enam päästa ei suutnud. Nõnda lasi De Gea oma selja taha selle EM-finaalturniiri kolmanda värava - sama palju kui Hispaania koondise teine väravavaht Iker Casillas kahe eelmise EMi jooksul kokku! Ühtlasi oli Chiellini tabamus esimene värav, mis viimase 10 aasta jooksul Hispaaniale suurturniiride play-offis löödud!

Pärast mannetut avapoolaega (Hispaania tegi 2 pealelööki Itaalia 7 vastu) suutis La Roja teisel poolajal veidi erksamalt mängida, kui viigiväravale olid lähedal nii Alvaro Morata kui Aritz Aduriz. Ometi oli hispaanlaste kangelaseks siiski David de Gea, kes hoidis ära hullema kaotusseisu.

Nagu eile Belgia, suutis ka Itaalia kohtumise lõpuminutitel oma üleolekut siiski näidata ning nõnda kindlustas Pelle Itaaliale 2:0 võiduga edasipääsu. Veerandfinaalis kohtub saapamaa 2. juulil Saksamaaga.