Roy Hodgson.Foto: PAUL ELLIS
Jalgpalli EMi uudised
29. juuni 2016, 10:58

Islandile kaotanud ja ametist lahkunud Inglismaa peatreener pressikonverentsil: ma ei tea täpselt, mida siin teen (1)

Pärast jalgpalli EMil saadud häbistavat 1:2 kaotust Islandile astus Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson ametist tagasi. Eile oli mees aga pressikonverentsil, kuid mõistagi polnud 68aastane Hodgson just hiilgavas tujus.

Teiste hulgas ka Soome jalgpallikoondist juhendanud inglane alustas: "Mul pole täpselt aimu, mida siin teen. Küllap peab keegi siin seisma ja kriitikanooli vastu võtma."

Hiljem lisas Hodgson, et keegi ei sundinud teda pressikonverentsile ilmuma, vaid Inglismaa Jalgpalliliit palus teda. Hodgson ütles, et ta ei soovinud, et keegi arvaks: mees ei julge meedia ette astuda.

Kaotust Islandi vastu ja selle järelmõjusid kommenteerides lausus vutijuhendaja, et see üks kohtumine tegi palju halba nii talle kui meeskonnale. "Progressiks on vaja parandada suur sild. Poleks üleeilset kaotust sündinud, poleks seda võib-olla teha olnud vaja," lisas ta.

Pärast Inglismaa peatreeneri kohalt taandumist on väidetud, et Hodgsoni vastu tuntakse suurt huvi rahast nõretavast Hiina kõrgliigast. Endise Albionimaa lootsina teenib praegu Hiinas leiba näiteks rootslane Sven Göran Eriksson