Inglismaa jalgpallurid pärast kaotust IslandileFoto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Jalgpalli EMi uudised
29. juuni 2016, 20:15

Inglismaa jalgpalliliidu juht süüdistab Islandile kaotanud koondislasi: nad hakkasid kartma (1)

Inglismaa jalgpalliliidu juhi Greg Dyke'i arvates hakkasid inglased pärast Islandi vastu kaotusseisu jäämist kartma ning uut peatreenerit on vutikoondisele raske leida.

Dyke, kelle ametiaeg lõppeb kolme nädala pärast, sõnas, et Inglismaa koondis ehmus pärast Islandi vastu 1:2 kaotusseisu jäämist. "Ma nägin lennukis Glenn Hoddle'it, kelle sõnul olid kõik mängijad surmani hirmunud.Mida kauem nad taga olid, seda rohkem nad kartsid.

Hodgson tõi kohtumise lõpus väljakule kõigest 19aastase Marcus Rashfordi. Tema ei kartnud, sest tal polnud midagi kaotada," kiitis Dyke Manchester Unitedi noort superstaari. "Kõik teised kiilusid kinni. Seda juhtub spordis."

Dyke'i sõnul peaks jalgpallurite psühholoogiale suuremat tähelepanu osutama. "Miks meil turniiridel halvasti siis, kui oleme võitnud kõik alagrupimängud? Enne Islandile alla jäämist alistasime palju paremaid koondiseid, aga nüüd kaotasime. Miks see on nii?" 

Dyke'i sõnul oli Islandile kaotus "kohutav" ning selle tagajärjel astus tagasi ka koondise peatreener Roy Hodgson, kelle lepingut oleks muidu pikendatud. Dyke ei vali uut juhendajat, kuid ta ei välista välismaalasest treenerit. Samuti on tema arvates inglastel suur probleem.

"Tulevane juhendaja peab teadma inglise vutti väga hästi. Valikuid on palju, enamus on inglased, aga miks peaks keegi tahtma Inglismaa peatreeneriks?"