Levadia kapten Rimo Hunt on kevadise väravamõõna ületanud, viimati skooris ta treeningmängus Rootsi kõrgliigaklubi Hammarby vastu. Tema tabamusi vajab Levadia ka täna.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
30. juuni 2016, 06:00

Levadia esimene euroväljakutse: suured ja töökad Fääri mehed

FC Levadia võõrustab täna Kadriorus Euroopa liiga 1. eelringi avamatšis Fääri saarte mullust neljandat klubi HB Torshavni. Paberi peal on Eesti mullune hõbedasats kahtlemata favoriit, kuid jalutuskäiku pargis Levadia ei eelda.

„Vaatasime nende viimaseid meistrivõistluste mänge ning õhtul analüüsime neid koos meeskonnaga,“ lausus peatreener Sergei Ratnikov eile, vahetult enne meeskonna viimast mängueelset treeningut. „Nende meeskonnas on suured ja töökad mehed, tõelised saarlased. Ohtlik võistkond.

Nende trumpideks on standardolukorrad ja mängudistsipliin. Austame neid, aga ei karda. Loodan poiste peale, et nad saavad aru, et mäng ei tule kerge.“

Sergei Ratnikov sooviks hommegi võidukalt rusikat taeva poole vibutada. Foto: LAURA OKS

Vähemalt keskkaitsja Igor Morozov jagab peatreeneri arusaama tänase matši iseloomust. "Euromängud on ikka euromängud. Siin ei ole nõrku meeskondi," lausus koondisekogemusega Morozov.

"Kõik valmistuvad nendeks eriliselt. Arvan, et tuleb raske mäng. Me ei tohi mitte mingil juhul neid alahinnata ja valmistume tõsiseks lahinguks.

Tänapäeval oskavad kõik jalgpalli mängida. Mäletades koondise kaotust Fääridel (0:2, 2011. aasta juunis - M.T.), tuleb kindlasti valmis olla selleks, et tuleb kõva mäng. Vastased tulevad, tahtmist täis.“

Pilk 22kordse Fääri saarte meistri euroajalukku reedab, et esimest ringist on neil õnnestunud edasi murda kahel katsel 21st. Mullu alistati Meistrite liiga 1. eelringis koondskooriga 6:3 Gibraltari tšempion Lincoln Red Imps, kes kaotas teisipäeval Lillekülas 1:2 FC Florale ning 1993. aasta suvel edeneti Karikavõitjate karikasarjas ühe ringi võrra tänu lätlaste Jelgava turniirilt eemaldamisele.

Küll aga on Torshavnil õnnestunud eelmisele 14 eurovastasele lüüa kahe mänguga vähemalt üks värav. Teiste seas on pall võrku lükatud Belgradi Partizanile, Malmöle ja Salzburgile.

Kas ja kui palju saavad Levadia mehed täna rõõmustada? Foto: Alar Truu

Peatreener Ratnikov sõnastas tänaseks konkreetse eesmärgi: „Mitte lasta endale väravat ning lüüa ise üle kolme.“ Morozov jäi pisut tagasihoidlikumaks: „Kõige tähtsam on see, et võtaksime kaasa positiivse tulemuse. Et teiseks mänguks oleks kõik meie kätes. Kindlasti peame kaitses olema väga tähelepanelikud ja siis üritama lüüa nii palju väravaid kui võimalik.“

Levadia ja Torshavn panevad palli Kadriorus mängu kell 19. Samal ajal alustab Vilniuses kohaliku Trakai vastu oma euroseiklust Nõmme Kalju. FC Infoneti ajaloo esimene eurohooaeg algab kell 22 Edinburghis Heart of Midlothiani meeskonna vastu.

Lisaks on võistlustules kolm välismaal pallivat eestlast: Sergei Zenjov ja Gabala kohtuvad kodumurul Samtrediaga (Gruusia), Kevin Kauber (Jelgava) ja Artur Kotenko (Saligorski Šahtjor) alustavad oma eurohooaega Islandil vastavalt Breidabliki ja Runaviki klubi vastu.