Raul Must.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
30. juuni 2016, 21:33

Raul Musta hea päev: väärt võit hindu üle ja tõus edetabelis

Rio olümpiaks valmistuv sulgpallur Raul Must sai üle mitme kuu jälle väärt võidu: ta alistas Grand Prix' tasemega turniiril Calgarys hindu R.M.V. Gurusaidutti 2:1 ja jõudis veerandfinaali.

Vastane asub praegu küll maailma edetabeli teise saja alguses, kuid oli vahepeal vigastatud ja tema tegelik tase lubab võrdselt võidelda ka edetabeli 20.-30. koha mängijatega. Must võitis esimese geimi 21:12, kuid kaotas teise 7:21 ja kõik algas nullist.

Kolmanda geimi esimene pool möödus tasavägiselt, pooled vahetati seisul 10:11 ja peagi jäi eestlane taha ka 11:15. Kuid Must lõpetas mängu 10:2 spurdiga, võites otsustava geimi 21:17.

Musta treener Mart Siliksaar rõhutas hoolealuse vaimutugevust, et too otsustavas geimis kaotusseisu jäädes ei murdunud. "Järgmine vastane on veel grammi võrra tugevam, aga läheme taas väljakule ainult võidumõtetega.

Muide, meie elamine on Calgary olümpiakülas, otse hüppemäe all. Kui keegi liiga hästi hüppab, lendaks ta meie aknasse," naeris juhendaja. Meenutuseks: tegemist on sama võistluspaigaga, kus Allar Levandi võitis 1988. aastal suusakahevõistluses olümpiapronksi.

Veerandfinaalis läheb Must vastamisi maailma edetabelis tema kõrval asuva (kohad vastavalt 38. ja 37.) mehe, veel ühe hindu B. Sai Praneethiga. Täna avaldatud edetabelis tõusis eestlane ühe koha võrra, mis kordab tema karjääri parimat tulemust. Kui võita õnnestub ka homme, möödub ta oma vastasest Sai Praneethist.

Ka värskes naiste edetabelis tõusis meie olümpiasulgpallur Kati Tolmoff koha võrra, tema on nüüd 67. Järgmisel nädalal osaleb Eesti esireket Peterburi lähistel Gatšinas peetaval maailma edetabeli turniiril.