Gudni Johannesson (mikrofoniga).Foto: HALLDOR KOLBEINS
Jalgpalli EMi uudised
1. juuli 2016, 11:17

Islandi president jalgpalli EMist: miks peaksin VIP-ruumis šampanjat rüüpama? Mina jälgin veerandfinaali fännide keskel! (1)

Jalgpalli EMil üllatuslikult kaheksa parema hulka jõudnud Island kohtub pühapäeval veerandfinaalis võõrustajamaa Prantsusmaaga. Äsja saareriigi järgmiseks presidendiks valitud Gudni Johannesson kavatseb kohtumist jälgida fännide seas.

Prantsusmaal on kohal umbes 10% väikeriigi elanikest ehk ligikaudu 33 000 islandlast. Kuigi üldjuhul vaatavad poliitikud või kuulsad inimesed jalgpallikohtumisi VIP-ruumides, siis Johannesson kavatseb Islandi koondise mängusärgi selga panna ning kohtumist jälgida toetajate keskelt!

"Miks peaksin minema VIP-ruumi šampanjat rüüpama, kui saaksin seda teha ükskõik kus?" küsis ajaloolase haridusega Johannesson intervjuus CNNile. "Mina olen fännide seas ja kannan Islandi mängusärki."

16 parema hulgas alistas Island üllatuslikult 2:1 jalgpalli sünniriigi Inglismaa. "Islandi kui riigi jaoks tähendab EM palju. See näitab, et kui endale eesmärk seada, selle kallal töötada, olla distsiplineeritud ja kokku hoida, on kõik võimalik," kirjeldas 20 aastat presidendina töötanud Olafur Ragnar Grimssoni välja vahetav Johannesson.

Islandi ja Prantsusmaa vaheline veerandfinaal algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 22.