VALUS! Ott Tänak vajas pärast Poola ralli esikoha kaotamist hädasti lohutust.Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
4. juuli 2016, 04:00

Poola ralli teine koht on saarlase karjääri parim tulemus

Katkine rehv purustas Ott Tänaku südame (6)

Ajalooannaalidesse läheb Ott Tänaku Poola ralli teise koha kõrvale kirja, et aja poolest oli lähemal kuues koht kui karjääri esimene võit. Tegelikult rebis meie mehelt teenitud esikoha käest ja tõi pisarad silma karm saatus.

Tänak ja kaardilugeja Raigo Mõlder olid veel Poola ralli eelviimase kiiruskatse eel MM-etapi suveräänsed liidrid. Reedel viie kiiruskatsevõiduga teenitud 4,2 sekundiline edu oli järgneva pooleteise päevaga neljakordistunud – kui rallil oli läbida veel 29,8 kilomeetrit, edestas Tänak norrakat Andreas Mikkelseni 18,9 sekundiga.

Ja siis sekkus saatus. Tänak oli toomas Dmackile rehvifirma ajaloo esimest MM-etapi võitu, ent lõpuks oli see just rattavari, mis maksis meie mehele karjääri esimese triumfi. Parem esirehv purunes, Tänak lõpetas katse veljel ja kaotas Mikkelsenile 40 sekundit. Ralli võit libises käest.

LÄBI: Ott Tänak vahetab rehvi, mis läks talle maksma karjääri esimese etapivõidu. Foto: Twitter

Finišis voolasid pisarad

Teine koht on meie mehe karjääri parim tulemus, aga mingist rõõmust polnud juttugi. „Mul pole midagi öelda. See teine koht ei tähenda praegu midagi. Mitte keegi teine ei olnud seda võitu nõnda väärt kui meie. Väga valus,“ ütles Tänak viimase kiiruskatse lõpus, enne kui meedia ja pisarate eest põgenedes gaasi põhja vajutas.

Edasine päev kulges meie meestele suuresti lähedaste, sõprade ja kolleegide embuses. Esimeste seas tõttas meie meest lohutama neljakordne maailmameister Sebastien Ogier, kes tõstis Tänaku tunnustavalt oma õlule. Tänak lubas selle peale oma huulilt väikse muigegi – ilmselt esimese üle mitme tunni.

SIISKI TEINE: Vasakult Thierry Neuville, Hayden Paddon, Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala tunnustavad Ott Tänakut näidatud kiiruse eest, aga ralli tulemus sellest ei muutu. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Finišisse olid Tänaku triumfi jälgima tulnud ka sajad Eesti fännid. Võidurõõm jäi seekord ära, aga toetajad andsid omaltpoolt kõik, et oma lemmikut kuidagigi lohutada. "Ott on poodiumil," võeti üles viisijupp, kui Tänak võttis kätte teise koha šampuse.

"Teie toetus, laulud ja Eesti lipud olid väga abiks. Armastan teid ja kohtume Soomes!" võttis Tänak isegi sotsiaalmeedias fännide kiituseks sõna.

Soome ralli on kavas 28.-31. juulini ehk Tänakul on aega natukene üle nelja nädala, et pettumusest üle saada ja põhjanaabrite juures taas tippkonkurentsis võidelda.

Poola ralli tulemused:
1. Andreas Mikkelsen 2:37.34,4
2. Ott Tänak +26,2
3. Hayden Paddon +28,5
4. Thierry Neuville +29,3
5. Jari.Matti Latvala +33,8
6. Sebastien Ogier +40,3
7. Craig Breen +2.01,4
8. Mads Östberg +3.04,6
9. Eric Camilli +5.23,1
10. Teemu Sunninen +5.53,3