Gareth Bale koos koondiskaaslastega tähistamas veerandfinaalis Belgia alistamist.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
4. juuli 2016, 17:56

Gareth Bale: Walesi meeskonnas pole staare, ainult vennad!

EMi poolfinaalmatši Walesi ja Portugali vahel reklaamitakse kohtumise eel kui Madridi Reali superstaaride Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale’i duelli. Waleslane sellise eelvaatega aga ei nõustu, vahendab BBC.

"Väljakul ei ole ainult kaks mängijat vaid poolfinaali on jõudnud kaks rahvuskoondist," ütles Bale mängueelsel pressikonverentsil. "Ronaldo on muidugi suurepärane jalgpallur, aga meie keskendume oma ülesannetele ja ei muretse vastase pärast. Võti on selles, kuidas meeskonnana esineme.“

Bale’i ja terve praeguse Walesi koondise jaoks on tegu esimese suurturniiriga – viimati mängisid punasärgid nõnda kõrgel tasemel 20. sajandi keskel. "Ma pole kunagi nii suurt uhkust tundnud. Olla osaline meie maa suurimas mängus… Tahame sel teel jätkata ja veel rohkem ajalugu teha," rääkis Reali tähtmängija.

Wales on esimene Suurbritanniast pärit koondis, kes jõudnud viimase 20 aasta jooksul suurturniiril poolfinaali, ja Bale’i sõnul unistatakse enamastki: "Meie unelm on turniirivõit, aga sihiks praegu Portugali alistamine järgmises mängus. Meie meeskonnas pole ühtegi staari, vaid oleme kui vennad. Võtame EMi üks mäng korraga ja seni on kõik kenasti läinud."

Kolmapäevase poolfinaali eel lubas peatreener Chris Coleman mängijatel veeta trennide kõrvalt aega ka lähedastega ja draakonimaa kuulsaima poja sõnul on see meeskonda süstinud ohtralt lisaemotsiooni. "Teame, et tulime Prantsusmaale tööd tegema, aga kui aeg on sobilik, üritame ka lõõgastuda. Tähtis on õige tasakaalu leidmine ja treener pole terve turniiri veel millegagi eksinud," sõnas Bale.