Stephen Curry ja Kevin Durant on järgmisel hooajal ühe meeskonna mehed.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
4. juuli 2016, 20:06

Finaalis valusa kaotuse saanud Warriors palkas uue superstaar

Golden State Warriors läheb ajalukku kui esimene meeskond korvpalliliiga NBA ajaloos, kes lasi nelja võiduni mängitavas finaalseerias käest 3:1 edu. Et tuleval hooajal sama häbi vältida, täiendati meeskonna ridu superstaar Kevin Durantiga, vahendab CNN.

Varem Oklahoma City Thunderi hingekirja kuulunud Durant sai lõppenud hooajaga vabaagendiks ja mehe enda sõnul kulus uue mängupaiga osas otsuse langetamisele mitu nädalat mõtlemist.

"Mõistsin, et olen teelahkmel, seda nii mängija kui inimesena, ja seetõttu pean tegema erakordselt keerulisi otsuseid. Ma ei kujutanud aga ettegi, milliseid erinevaid emotsioone selle protsessi käigus kogen," kirjutas Durant oma avalduses.

2014. aastal NBA kõige väärtuslikuma mängija tiitli võitnud väikese ääre sõnul tundis ta, et peab jätma selja taha tuttava Olkahoma City ning kolima uude linna, et areneda nii korvpalluri kui ka isiksusena. "Seda meeles pidades olen otsustanud liituda Golden State Warriorsiga," sõnas Durant.

NBA üleminekuteaken avaneb eesootaval neljapäeval ja seejärel võib Londonis USA koondisega olümpiavõitjaks tulnud Durant 2015. aasta NBA meisterklubiga ametlikult lepingu sõmida.

Durant oli terve oma senise karjääri esindanud vaid ühte meeskonda. 2007. aastal valis noormängijate draftis ta enda ridadesse Seattle Supersonics ja Durant kolis koos meeskonnaga aasta hiljem Oklahoma Citysse.