Cristiano Ronaldo tähistamas võitu Poola üle.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
4. juuli 2016, 21:30

Cristiano Ronaldo motivatsioonikõne penaltilööjale: "Kui kaotame, siis s***a kah!" (4)

Meeskonna kapteniks olek ei tähenda jalgpallurile ainult tunnustust vaid sellega käivad kaasas ka kohustused. Et Cristiano Ronaldo väärib Portugali koondise kaptenipaela, näitab suurepärane video veerandfinaalmatšist Poolaga.

Telekaamerad jälitavad Ronaldot, kui on vaja paika panna need viis meest, kes kannavad penaltiseerias esimeste lööjatena suurimat vastutust. Kaptenist ründetäht ise on mõistagi nimekirja tipus, ent Madridi Reali täht peab julgustama ka kolleege.

Järgnev oli Ronaldo sõnum Monacos klubijalgpalli mängivale Joao Moutinhole: "Hei! Hei! Tule lööma! Tule-tule! Sa lood neid hästi. Kui kaotame, siis s***a kah! Ole tugev! Tule! Ole tugev! Sa lööd neid hästi, tule nüüd!" Kui Moutinho ülejäänud meeskonnaga liitub, nendib kapten talle: "Nüüd on kõik Jumala kätes."

Kapteni sõnadel oli võimu: Ronaldo realiseeris ise esimese ja Moutinho kolmanda penalti. Et Poola neljas lööja Jakub Błaszczykowski eksis, kindlustas Ricardo Quaresma viies löök Portugalile võidu ja pääsu poolfinaali, kus kohtutakse kolmapäeval Walesiga.