Jelena Isinbajeva on üks 68 Venemaa kergejõustiklasest, kes pole kunagi keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud ning taotleb Rio de Janeiro olümpiaks eriluba.Foto: Reuters / Scanpix
Olümpia
6. juuli 2016, 17:00

Võistluskeelu all Venemaa kergejõustikuliit nimetas olümpiaks 68liikmelise koondise

Rahvusvahelisest kergejõustikuperest mullu novembris välja heidetud Venemaa kergejõustikuliit nimetas eile Rio de Janeiro olümpiaks 68liikmelise koondise, kes on täitnud vastava normatiivi.

Seda hoolimata asjaolust, et IAAF otsustas juuni keskel Venemaa sportlastele määratud võistluskeeldu mitte tühistada. Venemaa olümpiakomitee kaebas selle otsuse Rahvusvahelisse spordikohtusse (CAS).

Praeguse seisuga pääsevad Venemaa kergejõustiklased Rios starti olümpia lipu all, kui täidavad hulga kriteeriume, mille hulka kuulub ka korduv dopinguproovi andmine WADA tunnustatud dopingulaborites.

Venemaa keregjõustikuliit lisas, et kõik varem karistamata 68 Rios võistleda soovivat kergejõustiklast - kelle hulgas on ka teivashüppe maailmarekordiomanik Jelena Isinbajeva ja kõrgushüppe Londoni olümpiavõitja Ivan Uhhov - saatsid individuaalsed taotlused IAAFile.

Ametlik Rio normi tähtaeg on 11. juuli, kuid see võib käimasoleva kohtuprotsessi tõttu edasi nihkuda. CAS lubas otsust hiljemalt 21. juuliks.