Sport TV
7. juuli 2016, 16:13

ÕHTULEHE VIDEO | Valitsev Eesti ja Läti meister Siim Plangi lõpetab Rally Estonial eksiili: kaheksa kuud näpud sügelesid!

Mullu tõestas Siim Plangi nii Eestis kui Lätis võidetud meistritiitlitega, et siinkandis talle ralliradadel vastast ei leidunud. Kuna rahakott karjääris järgmist sammu teha ei lubanud, otsustas noormees tänavu pidada vaheaasta, ent ajab Rally Estoniaks siiski auto garaažist välja.

"Lubasin aastast pausi, aga ei kannatanud ära," muigab Plangi, kes astub üle pika aja esimest korda rallimasina rooli esmaspäevasel testil. "Kaheksa kuud näpud sügelesid ning päris kurb oli vaadata kui teised mehed siin Eestis kihutasid ja mina seda kõike interneti vahendusel vaatasin."

Kuigi sõidupaus on olnud pikk, loodab Plangi siiski kodusel tipprallil võidelda esikoha nimel – olgu see siis üldarvestuses või N-rühma masinate seas. Hea näitena on tal võtta Martin Kangur, kes pärast pausi mullu Rally Estonial startis.

"Kangur käis eelmisel aastal samamoodi pressikonverentsil laua taga istumas, ütles et esmaspäeval testin, võib-olla teisipäeval ka, jõudis rallile ja võitles suisa esikohtade eest. Lõppes see talle küll natukene kurvalt (võsas – toim), aga oli näha, et kiirus tuli korraga üles, ja see natukene lohutab mind," rääkis Plangi.

Kas Rally Estonia on esimene etapp ralliradadele naasmises, ei luba Plangi lubada. "Järgmine ralli kuhu kindlasti võiks ja tahaks minna, oleks Liepajas. Vaevalt et ma Eesti karuselliga taasliitun – kui siis võib-olla Saaremaa ja ehk ka Võru ralliks, aga need on kõik tulevikuplaanid. Sõidame selle ralli ära ja siis vaatab, mis saab."