Sport TV
7. juuli 2016, 17:49

ÕHTULEHE VIDEO | Raul Jeets kinnitab, et jutud ERC sarja mandumisest on ilmselge liialdus

Autoralli ERC sari, mille hooaja kuuendaks etapiks on Rally Estonia, ei ole hetkel oma populaarsuse tipus. Näiteks Škoda tehasemeeskond eelistab Euroopa sarjale WRC2 MM-võislusi ja Belgia Ypresi etapi korraldajad on ähvardanud "tagurlikust" sarjast loobuda. Raul Jeetsi arvates on sarja vindumisest rääkida ilmselge liialdus.

"Iga võistluse stardis on aasta-aastalt üha enam konkurentsivõimelisi autosid ja tase on väga hea. Kui vaadata selle aasta tulemusi, siis on olnud igal rallil erinev võitja. Nii R5 kui ka N-rühma autodel sõitjatele ja noortele on see väga atraktiivne,“ sõnab teist aastat ERC sarjas kaasa lööv Jeets. Tänavu on eestlane võistelnud Põhja-Iiri, Kreeka ja Portugali etappidel ning hoiab sarjas 18 punktiga 18. kohta.

"Kui veel vaadata nende võistluste kulgu, kus osalenud oleme, siis on konkurents erakordselt tihe. Kusagil pole selgunud ühte konkreetset liidrit, kes on võistlust lõpuni juhtinud, ja pigem on teisel-kolmandal päeval keegi üllatanud. Võistluse jooksul pretendeerivad esikohale neli-viis meest. Sõitja ja pealtvaataja jaoks on see sarja väga atraktiivseks täinud," räägib Jeets, kes tänavu kolis Ford Fiesta võistlusmasinalt Škoda Fabiale.