Jelena Issinbajeva juunis peetud Venemaa meistrivõistlustel hüppamas.Foto: AFP / Scanpix
Doping
10. juuli 2016, 11:12

Venelased annavad asja spordiarbitraaži

Venemaa meedia: IAAF ei lase kedagi peale Klišina olümpiale, ka mitte Issinbajevat! (13)

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF teatas pressiteates, et lubab venelanna Darja Klišina neutraalse sportlasena oma egiidi all peetavatele võistlustele ja too saab osaleda ka Rio olümpial, ja lisas vaid, et sai veel 135 avaldust.

Venemaalt tulnud teadete kohaselt öeldi aga kõigile ülejäänutele peale Klišina ära! Sealhulgas teivashüppe maailmarekordiomanikule Jelena Issinbajevale. Nõnda teatas agentuurile R-Sport Issinbajeva treener Jevgeni Trofimov. Näiteks Venemaa spordiminister Vitali Mutko oli mõne päeva eest pakkunud, et võistlusloa saab umbes 65 kergejõustiklast.

"Selle keeldumise põhjal anname asja rahvusvahelisse spordiarbitraaži CAS, et kaitsta sportlaste õigusi. Teadsime juba varem, et läheme äraütlemise korral kohtusse ja meie juristid on selleks valmis," teatas Trofimov.

IAAF on teatavasti diskvalifitseerinud laialdase dopingukasutamise tõttu terve Venemaa alaliidu, 17. juuni otsusega jäeti keeld jõusse. ROK teatas oma 21. juuni otsusega, et venelased võivad Rios võistelda IAAFi poolt individuaalses korras saadavate lubadega.