Roman Fosti EMi finišis.Foto: Facebook /EKJL
Kergejõustik
10. juuli 2016, 13:20

ÕHTULEHT AMSTERDAMIS | Roman Fosti: sain EMilt väga hea emotsiooni (4)

Kergejõustiku EMil poolmaratonis 31. kohaga lõpetanud Roman Fosti kiitis, et sai võistlusest väga hea emotsiooni, õppis lihasväsimusega toime tulema ja tänane kogemus tuleb võtta Rio olümpiale kaasa.

"Minu jaoks oli ebatavaline olukord see, et enne jooksu polnud ma pabinas. Adrenaliin polnud üleval. Võib-olla oli see isegi hea," alustas Fosti.

"Algus oli väga kerge. Kontrollisin olukorda, suutsin leida pundi, kus püsida. Siis vaatasin, et päris hea hingamine oli, samm kerge võrreldes eelnevate, Aasias peetud võistlusega. See tegi heameelt ja otsustasin hea tempo üles võtta. Suutsin seda hoida.

Poole maa peal oli kerge lihasväsimus. Hoidsin end pigem tagasi ja vaikselt hakkas sportlasi selg ees vastu tulema. Kolmveerand distantsi peal oli lihasväsimust tunduvalt rohkem tunda. Pidin hakkam rohkem pingutama. See tuli ettevalmistusest, ei saanud võistlusele tulla päris puhanuna.
Suutsin kolm meest ära süüa ja kiirendada viimasel 100 meetril.

Olen väga positiivselt meelestatud, ootan viimast ettevalmistust Keenias, mis toimub alates homsest. 24 päeva mäestikus ja siis veel kaks nädalat Rios, et kohaneda ajavahega ja kliimavööndiga. EMilt sain viimase treeninglaagri eel väga hea emotsiooni.

Mis kogemuse EM Rioks annab? Seetõttu oligi jooks hea, et saab midagi kaasa võtta, mida teha teatud olukordades. Nüüd tean, et pean saama jalgadesse rohkem värskust. Joogipunktides tasub ka kasutada teist taktikat - organism ei suuda kuumas ilmas nii hästi seedida, spordijook täna võib-olla kõige paremini ei sobinud ja jätsin selle lõpupunktides ära."