Martin KupperFoto: Aldo Luud
Kergejõustik
11. juuli 2016, 04:00

Pettunud Kupper: medal oli eesmärk igal järgneval katsel!

Teise eestlasena kettaheite finaali jõudnud Martin Kupper leppis loodetust lühema kettakaarega ning sai 63.55ga seitsmenda koha. Olümpiapronks Aleksander Tammerti õpilast see ei rahuldanud.

"Loomulikult olen pettunud, sest medali hinnaks kujunes 65 meetrit, mis pidanuks mulle olema võimetekohane. Õnnitlused siiski Gerdile, karjääri 11. medalit võita pole naljaasi,“ sõnas 27aastane Kupper, kellel tiitlivõistluste autasu veel auhinnakapist puudu.

 "Tegin tehnilisi rumalusi, pärl jäi tulemata. Keskmine 63 meetrit kindlasti ei rahulda. Heited olid poolikud ja sealt polegi võimalik paremini välja tulla. Oli plaan minna riskile ja see ei tasunud ära. Medal oli eesmärk igal järgneval katsel!“ selgitas tänavu 66.61 heitnud sportlane.

"Kahjuks ma ei tunnetanud ära piiri, kus pööre läheb juba liiga kiireks ja ma ei suuda tehnikat enam kontrollida. Tunne oli iseenesest hea, pidanuksin võtma heiteid grammi rahulikumalt!“

Vigade paranduse saab Kupper teha Rio de Janeiro olümpial. "Sain hea õppetunni. Kool on nüüd läbitud, Rios tuleb paremini heita,“ lisas ta.