Jorge Rodrigues keskel.Foto: LAURA OKS
Jalgpalli EMi uudised
11. juuli 2016, 01:30

Üliõnnelik Nõmme Kalju portugallasest keskkaitsja Jorge Rodrigues: olen nii uhke ja rõõmus oma riigi üle!

Portugali jalgpallikoondis alistas EMi finaalis lisaajal 1:0 Prantsusmaa ning tuli esimest korda ajaloos Euroopa meistriks. Nõmme Kalju portugallasest keskkaitsja Jorge Rodrigues kirjeldas ligi veerand tundi pärast triumfi Õhtulehele telefonitsi oma emotsioone.

"Seda, mis minu sees praegu toimub, on väga raske ühe sõnaga kirjeldada. Kaotasime oma parima mehe, Ronaldo. Kõik rääkisid, et temata me ei jõua kuskile. Mida täna nägime, oli see, kuidas kõik mängijaid võitlesid Ronaldo ja kogu Portugali rahva eest. Me pole 11 mängijat, vaid 11 miljonit inimest! Olen nii-nii õnnelik! Nüüd ei saa keegi enam öelda, et oleme ühemehetiim."

Aastaid Eestis elanud ja Kaljus vutti tagunud Rodrigues tunnistas, et oli Ronaldo vigastuses siiralt pettunud. "Payet isegi ei vabandanud. Arvan, et Payet on praegu maailma kõige vihatum mees, sest Ronaldol on nii palju fänne. Ta sai väga kõva löögi põlve pihta, aga publik vilistas talle. Isegi kommentaatorid ütlesid, et ta teeskleb.

Aga Ronaldo on "loom" ja annab endast meeskonna heaks kõik. Nüüd kaaslased tasusid talle kõige selle eest, mida tema on nende heaks teinud. Nii meeskond kui fännid tegutsesid ühise eesmärgi nimel ja see on põhjus, miks me võitsime. Ühemehetiim ei võidaks iial midagi.

Portugal on Euroopa meister 2016! Foto: Carl Recine

Tõestasime, et oleme taktikaliselt küpsed ja mängime head jalgpalli. Ma ei näinud Portugali ainult kaitses istumas, vaid tegime vasturünnakuid ja skoorisime.

Eriti rõõmsaks muudab mind see, et värava lõi Eder, kes on Portugali jalgpalli inetu pardipoeg, keda keegi eriti ei salli. Aga ta tuli mängu, hoidis palli, meelitas vigu ja lõi minu riigi ajaloo kõige tähtsama värava!"

Rodrigues ei salga, et poetas Ederi värava järel rõõmupisara. "Portugallastel on ütlus, et jumal ei räägi, aga ta pole pime. Me väärisime seda! Ronaldo vigastus oli miski, mida poleks pidanud juhtuma. See tekitas meis sisemist viha ning Ederi värav vallandas sisemise kire. Olen jalgpalliusku ja kirglik mees. Muidugi poetasin rõõmupisara.

Skype'n praegu ema ja perekonnaga ning see, mis Portugalis toimub, on uskumatu. Inimesed grillivad ja tähistavad tänavatel. Pidu kestab hommikuni ja tõenäoliselt nädal aega veel otsa. Olen nii uhke ja rõõmus oma riigi üle!

Portugal on Euroopa meister 2016! Foto: Carl Recine

Oleme nii mitu korda veerand- või poolfinaalis kaotuanud. Oleme tundnud tiitlilõhna, aga mitte kunagi seda katsunud. Nüüd on see käes ja see on uskumatu! Kõigil oli midagi meie vastu. Jutud Sanchese vanuse kohta... Portugal mängib igavalt, Portugal on jälestusväärne sats... 

Ja nüüd ma vaatan ETVd, kus on inimesed, kes arvavad end väga palju jalgpallist teadvat, aga ma ei mõista, mis jalgpalli nad vaatavad, et räägivad faktorist, et Portugal sai enne finaali ühe päeva rohkem puhata. Nad unustavad, et Portugal sai pärast alagrupiturniiri kõige vähem puhata."