Kristjan Kangurit see suvi koondisesärgis ei näeFoto: ALAR TRUU
Korvpall
11. juuli 2016, 11:19

Täiendatud!

Korvpallikoondis mängib tänavu Kristjan Kangurita (4)

Esmaspäeval pidas Eesti korvpallikoondis pressikonverentsi, millega alustati ettevalmistust 2017. aasta EMi kvalifikatsiooniturniiriks. Koondise kandidaatide nimekirjas pole Kristjan Kangurit ega Gert Dorbekut. 

Juba varem oli kindel, et vigastuste tõttu jäävad eemale Janar Talts ja Tanel Sokk, kuid täna selgus, et puudu on ka varem kaptenipaela kandnud Kristjan Kangur ja Tartu Ülikoolis palliv Gert Dorbek. 

"Minu loobumise peamine põhjus on tervislik," sõnas Kangur. "Olen seljaga hädas olnud aastaid ning 11 kuud koormuse all on minu vanuses juba seljale liiga palju. Tuleb natuke rahu anda. Samas ma ei välista sugugi, et osalen koondise eest lähemas tulevikus või järgmises tsüklis."

Kangur lisas: "Tänan oma koondisekaaslasi, fänne, samuti Korvpalliliitu. Loodan, et kõik mõistavad minu otsuse tagamaid ning ei pane seda pahaks. Siinkohal tahan senise koondise kaptenina just rõhutada ja nooremaid ärgitada koondisega liituma – liitumine eri koondistega on ükskõik mis vanuses noorele, naisele või mehele suur auasi ning see annab suurepärase võimaluse igaühele oma karjääri kujundamisel.“

Mängijate nimekirjas on 17 mängijat:

Positsioon 1: Sten-Timmu Sokk, Martin Dorbek, Rait-Riivo Laane, Jaan Puidet;
Positsioon 2-3: Rain Veideman, Gregor Arbet, Erik Keedus, Martin Paasoja, Tanel Kurbas;
Positsioon 3-4: Siim-Sander Vene, TImo Eichfuss, Indrek Kajupank, Joonas Järvelainen, Toomas Raadik;
Positsioon 4-5: Rain Raadik, Kristjan Kitsing;
Positsioon 5: Reinar Hallik.