Jalgpall

LUGEJAD PAHASED: miks hilines ETV pilt jalgpalli EMi ülekande ajal ja miks oli stuudios võõrkeeles rääkiv spetsialist? (68)

LISA KOMMENTAAR

vaataja12. juuli 2016, 17:39
mind huvitab hoopis, miks ERR sporditoimetuse juht Saarna ise Jalgpallistuudiot produtseeris . näeb välja, nagu väike moosivargus
fänn12. juuli 2016, 15:08
Inimestele niipalju, et jalgpalli vaatamise ajal pole mõtet õlut kaanida, et ei suuda aru saada korralikust tõlkest. Ja see välismaalane polnud keegi muu kui Eesti jalkameeskonna peatreener. Õppige ise ka võõrkeeli, saate enda egost üle ja õpite ka teistes keeltes suhtlema.
Thule12. juuli 2016, 04:15
Pehrssoni juhtimisel on eesti jalgpall sellises madalseisus kus ta veel kunagi varem pole olnud ja teda ei tohiks mingi spetsialistina esitleda. Sellise tölli saatesse kutsumine on täiesti mõistetamatu. Lisaks veel see võõrkeelne jutt.
Imestaja12. juuli 2016, 00:43
Tõepoolest, õigele eestlastele peaks asja ikka emakeeles selgitama. Aga miks seal pidama jääda: miks üldse näidatakse mingisuguseid välismaa mängijaid, kui meil on omalgi toredad jalgpallurid olemas. Ja ega see välismaalt sissetoodud spordialade vaataminegi päris õige asi eesti pole, tasuks ikkagi traditsiooniliste spordialadega tegeleda: vägikaikavedu, kõrtsikaklus jne. Ja siis kommenteeriks kõike puhtas eesti keeles.
...11. juuli 2016, 17:31
Sry, aga ma Eesti koondise peatreenerit küll spetsialistiks ei nimetaks. Tüüp kelle juhendamise all kaotas Eesti koondis kuivalt 0:7 Portugalile küll mingi spetsialist ei ole. :)
ka mängu vaadanu11. juuli 2016, 22:08
aga sai Eestti peksa ju Euroopa tulevaselt meistrilt
...11. juuli 2016, 23:36
Ja see näitab mida? Eesti pole ühelgi valikturniiril saanud Portugalilt sellist kaotust, lisaks see mäng oli sõprusmäng ka. Kui juba seal tappa saada nii suurelt, siis on asjad veidike nihud koondise eesotsas.
Tuua siin välja see, et Portugali Euroopa Meistriks tulemine on lohutus suurele kaotusele - näitab seda, et sellise suhtumisega pole mõtet lootagi, et Eesti kunagi EM või MM finaalturniirile pääseb.
Mida rohkem me mingeid naisteliiga jalgpalli treenereid endale Rootsist palkame, seda kauem meil sinna jõudmine aega võtab. Panustaks Eesti kasvõi üheks tsükliks maailma mastaabis tuntud treenerile nagu Lars Lagerback oli Islandlaste eesotsas, siis ma usun et me võiks finaalturniirile jõuda kiiremini, kui arvatagi oskame. Aga senikaua, kui koondist juhendavad mingid treenerid mudaliigast me sinna kahjuks ei jõuagi. Ja öelda, et pole raha treenerile maksta, siis mis seal ikka, tuleb jalgpalluritel selleks ajaks palka alandada ning see raha suunata treenerile. Kes viitsib vaeva näha ja endast kõik anda koondises väiksema palga eest, see väärib ka koondisse pääsemist.
Just..11. juuli 2016, 17:20
Meeldib, kuidas Aet stuudios mänge kommenteeris ja küsimusi esitas. Just sellelt seisukohalt, mida tahaks vaatajagi teada, lihtsad, tabavad küsimused + eeltöö. Väga hea! Suurepärane! Kuid eilsel mängul häiris üliväga, et ei saanud kuulata mängule eelnevat showd, jutt stuudios segas. Ja midagi uut ju ei öeldud. Kahju. Muusikuna oleksin tahtnud kuulata, mida sellistel puhkudel muusikalist pakutakse. Minu arust peaks olema ülekanne kõigile mõeldud, mitte ainult esitatud, nagu ainult spordihuvilised inimesed seda vaatavad. Mind huvitab väga jalgpall, aga huvitab ka muu. Sellest muust, mida pakuti, jäime eile ilma. Ja teiseks, see oleks olnud ka lihtsalt lugupidamine showtegijate vastu, et lasta neil ka kõlada, mitte ainult tuima jutu saatel pilti vaadata.
lp Just11. juuli 2016, 20:38
see muusikaline osa kanti üle täies mahus peale mängu.
Mulle12. juuli 2016, 12:14
Meeldis see kuidas naissaatejuht lubas näidata portsu videosid
Sel saatejuhil väga kehv eesti keel, halb kuulsta
11. juuli 2016, 17:00
Muretsege endale acestream. Parem pilt kui telekas ja ei pea lolli juttu kuulama.
spets11. juuli 2016, 16:34
see aet oli ju terve turniiri seal stuudios nagu võõrkeha, täiesti ebakompetentne, lihtsalt kohutav kui halb! zelinski ja kalkun-halvimad kommenteerijad maailmas!!! Jube! Terve see stuudio täiesti kohutav ja Aet muidugi täielik tipp, näide kui halb saab üks asi olla
Blanco11. juuli 2016, 16:24
Aet on tubli ja asjalik, aga kui kurta, siis ETV stuudio analüüs.... kindlasti oli külalisi, kes suudaksid seda teha natuke sisulisemalt ja võrreldes Kaljuveeri ajaga räägiti ka natuke muud juttu kui et "tahaks ilusat mängu ja palju väravaid", aga... minu arust ei analüüsitud enne finaali isegi mitte koosseise ja üleüldse tundub, et see stuudio on suunatud rohkem neile inimestele "kes võõrkeeli ei oska" ning on 60+ või koduperenaised (ei midagi isiklikku). Ilmselt siiski ETV poolt teadlik valik ja tahetakse hoida madalat keskmist taset või jääb midagi (kvaliteetsed ekraanigraafikad) ka eelarve taha..
Küll aga on huvitav, et nt Soome riigitelevisioonis kus mängu ülekanne algas iga kord 45 minutit enne mängu ja omati väljaku üldplaani kaamerat ning moodsaid võimalusi erinevate olukordade märkimiseks ekraanil ning seda kõike ka usinalt kasutati - ehk et öö ja päev meie "tädi Maalile" suunatud ülekannetega - kuid ometi on Soome spordimeedia andnud turmtuld stuudio spetsialistide võimekusele mängu analüüsida ja selle mõjule laiemalt ka Soome jalgpallile! Kuidas endised tippmängijad ja praegused treenerid pole suutelised paremaks jne..
Igakord seda kuuldes on raske olla mõtlemata, et kui nad veel teaks mis toimub Soome lahe lõunakaldal - kahjuks on see nii.
pallur 11. juuli 2016, 16:23
"Sildtreener" oli stuudios liiast, kes temale tõlkis kui Süvari,Kivisild ja Lemsalu omavahel rääkisid! Äkki oli sünkroontõlge?
AA11. juuli 2016, 16:05
Piinlik eestlaste pärst, kes nõuavad igal pool ainult parimat aga ise ei saa suurt millegagi hakkama peale hädaldamise.
....11. juuli 2016, 15:18
milleks veel jutt, vaadata on vaja
11. juuli 2016, 15:17
milleks jutt --mängu tuleb vaadata
alts11. juuli 2016, 15:16
David Guetta fännina üritasin alguses ETV 2 kaudu ülekannet jälgida. Seal vene poisid rääkisid sipa vähem peale. Aga muidu on Aet hää saatejuht, väike valearvestus on andestatav. Mis puudutab HD teemat, siis olümpia ajal peame kergejõustiku vaatama TV 3-est (mitte HD) ja palju reklaami. Vat see on paha lugu küll!
alts11. juuli 2016, 15:39
T11. juuli 2016, 15:12
johhaidii, jälle hala ja nutt. Mul pold mingeid probleeme, kõigest sain aru, kõike nägin.
alts11. juuli 2016, 15:12
David Guetta fännina üritasin alguses ETV 2 kaudu ülekannet jälgida. Seal vene poisid rääkisid sipa vähem peale. Aga muidu on Aet hää saatejuht, väike valearvestus on andestatav. Mis puudutab HD teemat, siis olümpia ajal peame kergejõustiku vaatama TV 3-est (mitte HD) ja palju reklaami. Vat see on paha lugu küll!
Kristiina11. juuli 2016, 21:49
See on ROKi lollus ja ei tea kas kordusi on. TV3 play on küll kohutav ja reklaamist vabaks saab osta vaid otseülekandes. Netis maksad 6euri otse. Muidugi võiks uurida kas ei saaks mõnele muule kanalile müüa. TV6 sai ka hästi hakkama. Rekaalmipausid olid maksimum minutilised ja HD kvaliteet ka oli laskesuusas.
Just. Oleks veel eestlastele sobiv spordiala, aga jalka, no teate mis...11. juuli 2016, 15:07
Hilinesin vaatamisega 9 tundi ja sain hea elamuse, sest Vasco de Gama jarglased olid parimad.
mis siin ikka vinguda11. juuli 2016, 15:06
enamik eestlasi valdab vabalt, sisuliselt emakeeletasemel inglise, prantsuse, soome, rootsi, hispaania ja saksa keelt. Osad ka araabia ja jaapani keelt.
Kristiina11. juuli 2016, 14:58
Pensionäre ka ärge halvustage. Onu Eskimo sugused tahavad ka elust osa saada ja mõelge palju on ka õpiraskustega inimesi kel siiski huvi jalgpalli vastu. Erioümpial Eestis popim ala. Loomulikult tahetakse vaadata ka tippe. No Eesti keeles saavadki aru aga võõrkeeles ei pruugi..
Enn11. juuli 2016, 15:07
Aet ju tõlkis kõik kenasti ära. Mis asja sa vingud iga asja peale. Proovi elada ja mõelda positiivsemalt. Maailm ei tundugi siis nii jube koht.
Inimene11. juuli 2016, 14:57
Inglise keele murest saan ma tegelikult aru. Mind häirib see teistpidi. Kuna ise keelt valdan siis on alati imelik kuulata seda "soome telefoni" mis sellisest intervjuust tekib. Kui oleks tegemist varem salvestatud saatega ja subtiitrid all siis on ok. Muidu on jah selline väga konarlik arutelu.
Kristiina11. juuli 2016, 14:55
Üks asi mis mind ERRis närvi ajab on see,et järelvaatamisel on hääl nii vaikne,et oma 30% kuulmislangusega pean vahel kasutama kõrva klappe. Miks ei võiks olla hääl sama hea kui otseülekandel? Mõelge vanurite ja vaegkuuljate peale ka keda on 20000 eestis. Jaanson on muutunud äpuks kahjuks kes ei suuda isegi vaegkuuljate eest enam seista ja ERRile ka raha anda püsivalt.
jajah11. juuli 2016, 14:47
Mind häiris kohutavalt see, et lõputseremoonia käis ja stuudios mulin ei lakanud. Tahtsin tseremooniat kuulata ka.
YLE211. juuli 2016, 15:24
Nõus, häiris jubedalt see mulalaviin. YLE2 s oli ülekanne terviklik nagu vaja. Avatseremoonia ajal ei kommenteeritud muusikale peale, see on ju ka osa suurest show´st. Ja ka peale mängu näidati platsil toimuvat, mitte nagu etv, kes pidevalt lülitus stuudiovaatele, et näha Süvari jt nägusid.
Einoh11. juuli 2016, 14:29
Kas mitte pensionärid, kes inglise keelt pole omal ajal õppinud, ei peaks juba kõrge vanuse tõttu tuduma nii hilisel ajal?? Teised vanusegrupid võiks ikka küll inglise keelt nii palju osata, kui korralikult koolis käidud.
mõtlik11. juuli 2016, 14:35
võõrkeelt, võõrkeelt ? Inglise-, saksa- ,prantsuse- ja itaalia keeled on meie kodukeeled. Ilmselt oli siis stuudios mõni vene keelt rääkiv isend.
eino11. juuli 2016, 14:25
sama hästi võiks küsida, miks oli säärits amsterdamis? ta ei oska ju eesti keeltki, patras seal midagi perkovici 71 meetrisest väljaheitest...keeled suhu ja euroopasse
Mees 4011. juuli 2016, 14:23
Igal aastavahetusel langen sügavasse depressiooni kui Moskvas juba kellad löövad aga meie oleme ajast maas. Teen ettepaneku kella keeramiseks 12h ette, et meie vabariik oleks kõigis asjades alati esimene.
pede200311. juuli 2016, 14:14
Tänapäeval Inglise keele oskus on sama enesest mõistetav nagu 1970 aasta Eestis Vene k oskus.
To: pede200311. juuli 2016, 14:40
Sa kakanoku keeleseadusest oled kuulnud?
asz11. juuli 2016, 14:01
Mind huvitab et millal Etv ja ka muud kanalid saateid HD kvaliteediga saatma hakkavad? HD telekaid müüakse juba mingi 15 aastat aga miskit nendest vaadata ei ole, häbi peaks olema.
Jahu11. juuli 2016, 14:15
Aga ETV edastab juba ammu HD kvaliteediga pilti. Pigem tahaks juba 4K pilti näha. Telekas on mul korralik 4K aga ükski kanal ei transleeri sellist signaali.
jüri11. juuli 2016, 14:18
Ära lahmi , kui ei ole kursis. Praegu edastavad HD -formaadis pilti ETV ; ETV 2 ja Tallinna TV.
asz11. juuli 2016, 14:01
Mind huvitab et millal Etv ja ka muud kanalid saateid HD kvaliteediga saatma hakkavad? HD telekaid müüakse juba mingi 15 aastat aga miskit nendest vaadata ei ole, häbi peaks olema.
Maiu11. juuli 2016, 13:58
ajas ikka närvi küll ,et ei saanud David Guetta vahvat etteastet kuulata ,sest nad ajasid seal mingit mõla alguses suust välja.. oleks võinud ju seda näidata!!
Alts11. juuli 2016, 15:22
David Guetta fännina üritasin alguses ETV 2 kaudu ülekannet jälgida. Seal vene poisid rääkisid sipa vähem peale. Aga muidu on Aet hää saatejuht, väike valearvestus on andestatav. Mis puudutab HD teemat, siis olümpia ajal peame kergejõustiku vaatama TV 3-est (mitte HD) ja palju reklaami. Vat see on paha lugu küll!
Alts11. juuli 2016, 15:40
Ptz12. juuli 2016, 00:42
oleks vaadanud Soome YLE'st poleks probleemi olnud.ise vaatan vutti YLE'st ja formulat RTL'ist, jääb meie kommentaatorite loll jutt kuulmata.
midagi11. juuli 2016, 13:50
poleks juhtunud kui poleks näidanudki.
11. juuli 2016, 13:49
Miks ei hädaldatud Eurovisioni Eesti vooru ajal kui ühelgi võõrkeelsel laulul polnud eestikeelset tõlget? Ajalised nihked erinevate ülekande kanalite vahel on väga põnevad - Saksamaa ülekanded on 53-57 sek. ees telia digi tv- st. Staadioniring oli võistlejatel juba läbitud kui ETV-st alles sätiti end stardipakkudele.
Julie11. juuli 2016, 13:42
Tegu oli meite jalkatreeneriga , matsid
Kristiina11. juuli 2016, 13:42
Nihe oli ka Kergjõustikus. Välismaalaste tassida on jama tõesti. Oleks nagu aeg eesti keelt osata kui aastaid elatakse siin. Mind aktsent ja kangus ei huvita. Aru saan ikka. Ieva Ilvesele ütleks sama. Eetrisse enne ei saa kui pursid meie keeles. Terved inimesed. Puudega isikud või väga värsked sõjapõgenikud saaks hinnaalandust. Samuti ei suudetud AK ajal kanalit vahetada,üks võistluspäev jäi üldse üle kandmata kergejõustikus. Kanteri poodiumit ei näidatud otse nagu kunagi tavaks.
kusti kalamees11. juuli 2016, 13:38
matsid ning lumpen aina vigisevad
Huviline fänn11. juuli 2016, 13:26
Siin on üks kommeneerija rääkinid Aeda mölisemisest. Pigem võiks siiski öelda sellistele kommijatele, et "mölisege ise vähem". Aet on väga hea saatejuht. Ning tema puhul on veel üks positiivne moment: silm puhkab ja kindlasti toob ta stuudiosse silmailu. Hea on muidugi ka noor Tiisler:. Mis puutub pildi mõningasse, sekunditesse puutuvasse hilinemisse, siis ei ole see ju sugugi nüüd järdsku, EM-i ajal lahvatanud probleem. Telepilt ning mobiilipilt ja arvutipilt ei olegi sünkroonis vaid hilinevad vastastikku ja päris palju. Sama ju kõigi teiste saadete puhul.
nojah11. juuli 2016, 14:27
Noor Tiisler on küll hea, aga see Süvari susistamine... telekas võiks inimene ikka puhta diktsiooniga rääkida
...11. juuli 2016, 15:04
Aet on viimase peal aga ütelge nüüd, mis täpselt on selle noore Tiisleri juures hea? See, et terve mängu aja vana lappab mingis täiesti mõtetus statistikas ja pläkutab mingitest faktidest nt "nüüd on ta esimene mees, kes on EM finaalturniiridel löönud kastis peaga latti kolm korda ühes mängus". Ausalt, mine teeb parem võileib ja ole vait aga sellist paska jalka mängu ajal kuulata on ikka tõeline piin, Samuti ei suutnud ta mingis mängus varjata erutust olles selgelt Prantsuse poolehoidja kuigi kommentattor peaks jääma neutraalseks.
Eks11. juuli 2016, 16:38
Lembitu kuuse opilane, lembit jahus ka ikka suusvoitluste viimastel meetritel sellest, kes kunagi varem kusagil mingile kohale tulnud, ju ei saanud aru, kes ees on.
süsimust iroonia11. juuli 2016, 13:24
Selle 25 sekundi viitaja jjooksul teostati poliitkorrektset tsensuuri :D
Otto von Bismarck11. juuli 2016, 13:18
Jube oli ka see,et saatejuhid sõna otseses mõttes" mölisesid" kogu selle aja,kui riigihümne mängiti ja ka mängijaid tutvustati. Ja nii oli terva se kuu aega.
...11. juuli 2016, 13:09
Ma ei saa aru, miks see Aet seda jalgpalli kommenteerib. Asjatundmatumat inimest on sinna raske leida. Mingeid stampküsimusi oskab ainult küsida, millele ma enne inimese vastamist juba tean, mida ta vastab. Kunagi ma arvasin, et ETV spordireporterite kõige õudsam tase on Säärits, aga nüüd leiti üks, kes on mitu korda hullem. Piinlik oli kuulata ta targutamist seal.
english11. juuli 2016, 13:32
Inglise keelt vabalt rääkivaid kodanikke on ERR-s vähe ja see olekski märksõna. Keda huvitab riigifirmas kompetentsus?:)
Ptz12. juuli 2016, 00:21
Ptz12. juuli 2016, 00:35
ega sääritsa vastu ikka ei saa,ta suudab nii lolle küsimusi esitada,et okse tuleb peale.vaadake näiteks kergeraksu EM'i.
Ptz12. juuli 2016, 00:42
ega sääritsa vastu ikka ei saa,ta suudab nii lolle küsimusi esitada,et okse tuleb peale.vaadake näiteks kergeraksu EM'i.
P.K.11. juuli 2016, 13:08
mõtleks, 15 sekundit hiljem - jube draama ikka :( :)
Klaabu11. juuli 2016, 13:07
On ikka hädad inimestel. Ma saan aru, kui TV6 F1 ülekande üle viriseda, kus ülekande pilt "hilines" 6 tundi.. aga 15 sekundit?
küss11. juuli 2016, 13:01
Aga mis siis juhtus , kui nägid 15 sekundit hiljem ?? Maa värisemine või ?
aksel11. juuli 2016, 13:14
oleks tahtnud kuulata, mis toimub
küssile11. juuli 2016, 13:21
Usun, ta täna ravil!
11. juuli 2016, 12:59
Oh jumal. Üle kõige Õhtuleht on inglise keeles kõneleva treeneriga ebarahul. Nad ei räägi eesti keelt, ja nüüd inglise kelt. See on rumala Õhtulehe eest liiga palju!
Vaatasin Soome keeles. Saksa keeles kus vaja.
ennem joudis teine inimene jub a skaibis pika jutu kirjutada löödud väravast kui ETV näitas alles vastasmeeskonna raugevat runnakut11. juuli 2016, 12:51
no ikka rohkem see erinevus arvutiga ETV kodulehelt vaadates võrreldes sellega mis Telia digitv näitas. Oli 25-28 sekundit vahet. Ja kui huvi pärast proovisin veel teise arvutiga vaadata nii et esimeses arvutis pilt kodulehelt jooksis, siis oli veel nendegi vahel miski 15-20 sekundiline vahe ja ei aidanud siin sell ajavahe väheneamiseks ka brauseris reload nupule vajutamine
....11. juuli 2016, 12:51
ÄRGE VIRISEGE KURADI MATSID