Kas Ragnar Klavani mängud Augsburgi eest on mängitud?Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
13. juuli 2016, 10:37

Everton soovib taas Klavanit kosida!

Mullu suvel sahistasid mitmed välismaa väljaanded, et Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani vastu tunneb huvi Inglismaa kõrgliigas palliv Evertoni jalgpalliklubi. Toona lükkas keskkaitsja jutu ümber, aga nüüd on Augsburger Allgemeine tulnud taas välja väitega, et Liverpoolis paiknev meeskond soovib eestlast kosida.

Klavan, kel on lepingut Augsburgi klubiga järgi veel järgi ühe hooaja jagu, on ise varem Õhtulehele mõista andud, et kuigi tema teenete vastu tunti Inglismaalt huvi juba mullu suvel, ei olnud tingimata tegu meeskonnaga, kellest meedias enim räägiti. Ridade vahelt lugedes tähendab see, et kuulujuttudest kaugemale flirt Evertoniga ei jõudnud.

Allgemeine väidab aga, et konkreetne huvi oli Liverpooli sinisel klubil olemas juba mullu ning tänavuse hooaja eel on see uuesti üles soojendatud. Uut keskkaitsjat on klubil ka hädasti vaja, sest meeskonna senine põhimees John Stones on Liverpool Echo väitel esitanud Evertonile selgesõnalise soovi: tahan Manchester Citysse! Lisaks olevat väidetavalt mehe teenetest huvitatud ka Manchester United ja Chelsea.

Stonesi müügist teeniks Everton 60 miljonit eurot, ent Echo väitel kulutataks sellest suurem osa kohe Napoli keskkaitsa Kalidou Koulibaly palkamisele. Everton lõpetas mullu Premier League'i 11. kohal.

Klavan ise on tunnistanud, et tema unistuseks on mängida Inglismaa kõrgliigas. Augsburgi jaoks oleks tänavune suvi just õige aeg teha Klavan rahaks, sest muidu võib mees tuleval suvel täiesti tasuta meeskonna juurest minema kõndida. Augsburgi klubi on aga mõista andnud, et kaitseliini tugitalast loobutakse tänavu vaid piisavalt rahaka pakkumise korral.