Igor Prins eile, juhatamas alles oma teist Levadia treeningut. Täna tuleb juba astuda võistlustulle Euroopa liiga teises eelringis.Foto: Markus Mikk
Jalgpall
14. juuli 2016, 13:07

Igor Prins: tähtis on pakki vältida!

Tallinna Levadia võõrustab täna õhtul Kadrioru staadionil Praha Slavia klubi. Platsile jooksva meeskonna peab äsja Sergei Ratnikovi asemel peatreeneriks saanud Igor Prins paika panema vaid kahe trenni põhjal.

"Eks olen Eestis jälginud kõikide klubide mänge ja üllatust siin pole," rääkis 2014. aasta sügisel Nõmme Kalju eesotsast taandatud ja pärast seda tippjalgpallist eemal olnud Prins, et päris nullist ta Levadiat üle ei võta.

"Mängijad on teada tuntud ja kahe trenniga piisav ülevaade saadud. Selge see, et praegused otsused on tehtud kõik Sergeile ja Ainile (klubi spordijuht, Prinsi abitreener Pareiko ja väravavahtide treener Tammus – toim) toetudes. Mitte et ma mingit vastutust tahan kellegi peale ajada, aga praegu on olukord, kus need treenerid tunnevad mängijaid paremini kui mina."

Pärast Kaljust lahkumist on Prins olnud Eesti Jalgpalli Liidu palgal, töötades Läänemaal U-17 noormeeste treenerina. Loots ise nendib, et see on olnud fantastiline aeg ja tema läbipõlemise piiril olnud akud on taas täis laaditud. "Nende 15-16aastaste poistega tegeleda oli huvitav, põnev, lahe vaadata nende arengut ja tahtmist. Mul on veel üks käik nende juurde tegemata: praegu on kõik nii kiiresti toimunud, et ma pole jõudnud veel poistele aitäh öelda.

Mul olid näidikud punases ja selle pooleteise aastaga sain need tagasi rohelisse. Minu jaoks on see kõik huvitav ja ilma igasuguse näitlemiseta ütlen, et praegu on kihvt aeg."

Viimati 2010. aastal Levadia peatreenerina töötanud Prins nimetati Ratnikovi asemel meeskonna etteotsa alles sel esmaspäeval, pärast seda kui Levadia kaotas koduses meistrisarjas üllatuslikult 0:1 Pärnu linnameeskonnale, mis kukutas nad liigas liidrikohalt Infoneti järel teiseks. Nüüdseks on ta klubis läbi viinud kaks trenni ja peab täna 19.00 mängus tüürima meeskonda Euroopa liiga teises eelringis tugeva Praha Slavia vastu.

"Hästi mobiilne ja ründav meeskond," võttis vastase kokku Prins, kes on lindilt läbi vaadanud kaks tšehhide mängu. "Loodan väga, et kuttidel treenerivahetusega seoses üleminekutraumat pole. Ega siin mingit saladust pole, et iga mees tahab heidelda ja oma asja ära teha." Siht on Levadial lihtne: mängida kaitsest lähtuvalt. Või nagu ütles Prins: "Kõige tähtsam on mitte "pakki" saada."

Kui Levadia viimati eurosarjas mõne Praha klubiga kohtus, saadi 2014. aastal kahe mängu kokkuvõttes 1:8 saun Tšehhi pealinna nimekaimalt klubilt Spartalt. "Ja-ja-ja, mingid paugud seal käisid! Aga oli, mis oli, ärme sorgi selles, mis on olnud. Kõik on muutumises – meeskond ja treeneridki, nagu praeguselt pildilt näha," naljatles Prins, et tema ei vaata minevikku ja keskendub üksnes eesootavale.

Nõmme Kalju kohtub täna õhtul 20.00 algavas mängus Iisraelis Haifa Maccabiga.