Korvpall
14. juuli 2016, 12:38

Venemaa ajaleht: Ühisliigas hakkab mängima 14 meeskonda, Kalev jätkajate seas

Laupäeval peetakse Moskvas korvpalli VTB Ühisliiga nõukogu koosolek, kus selgub uue hooaja osalejate koosseis ja võistlusformaat. Ajalehe Izvestia andmetel on kuluaarides paljud asjad juba paika loksumas.

Kolm meeskonda loobub kindlasti, kuid vähemalt üks lisandub. Uue hooaja kalendrit ette valmistades on arvestatud 14 meeskonnaga. Kõik loobujad on väljastpoolt Venemaad: Loimaa Bisons ja Tbilisi Vita majanduslikel põhjustel, Tšehhi meister Nymburk kurdab aga liiga suurt mängukoormust - kaasa lüüakse peale koduste meistrivõistluste ka FIBA Meistrite liigas.

Küsimärgid on rippunud ka enamiku teiste Ühisliiga mitte-Vene klubide kohal. Eesti meistri BC Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa teatas Õhtulehele, et nende osalemise suhtes selgub kõik lõplikult laupäeval Moskvas. Valdmaa sõidab Venemaa pealinna homme ja peab enne nõukogu koosolekut seal viimased konsultatsioonid. Izvestia aga ei sea tänases artiklis Kalevi osalemist kahtluse alla.

"13 ülejäänud senist Ühisliigas osalejat, sealhulgas Läti klubi VEF ja Kasahstani Astana, jätkavad. Liiga juhtkonnal õnnestus välismaiseid meeskondi veenda mängima ka eeloleval hooajal," kirjutas Izvestia.

Ühele vabale kohale on avalduse esitanud Venemaa klubid Sahhalin, Permi Parma ja Samaara. Neist võetakse ühisliigasse ilmselt Permi meeskond, kes eelmisel hooajal lõpetas Venemaa tugevuselt teises, superliigas kolmandana.

Vene meedias on märgitud, et näiteks Kalev ja VEF pelgavad Kaug-Itta, Jaapani külje all paiknevale Sahhalini saarele sõitmist. Valdmaa teatel pole sellest vaimustuses ka ükski Venemaa Euroopa-osa klubi.

Izvestia annabki mõista, et Kaug-Itta liiga ei laiene, ning seda ametlikult küll viisakalt põhjendades, teisel põhjusel. "Sahhalinile võib lennata ja seal mäng rahulikult ära mängida," rääkis Ühisliiga allikas. "Kuid võib juhtuda, et ära sealt kohe enam ei saa. Seal tuleb ette perioode, kus mitu päeva pole lennuilma ning eurosarjades osalevad klubid ei saa endale niisugust asja lubada. Ühisliiga ei saa riskida võimalusega, et seitse Venemaa klubi võivad niisuguse asjaolu tõttu saada Euroliigas, EuroCupil või Meistrite liigas saada tehnilise kaotuse. Seetõttu vaevalt nõukogu hääletab Južno-Sahhalinski meeskonna Ühisliigasse võtmise poolt."