Hiilgav õhtu Eesti klubijalgpallile. Levadia alistas kodus 3:1 Praha Slavia ja Nõmme Kalju tegi võõrsil 1:1 viigi Haifa Maccabiga.
Jalgpall
14. juuli 2016, 21:54

NII SEE JUHTUS | Eesti jalgpall näitas eurosarjas väge! Levadia hiilgav võit ja Kalju suurepärane viik! (2)

Jalgpalli Euroopa liiga teise eelringi avamängus kohtus Tallinna FC Levadia Kadriorus Tšehhi tippklubi Praha Slaviaga ja võttis 3:1 võidu. Suurepärase tulemuse tegi ka Nõmme Kalju, kes viigistas võõrsil 1:1 Haifa Maccabiga!
21:53
KALJULE TUGEV VIIK!

Kohtumine Netanyas on lõppenud ja Nõmme Kalju naaseb Iisraelist väärtusliku ja kiiduväärt 1:1 viigiga! Janar Toometi 47. minuti väravale vastas Gil Vermouth 70. minutil, ent 1:1 tähendab, et nädala pärast Kadriorus peetavas kordusmängus piisab Kaljule 0:0 viigist.

21:42
21:36

Netanyas, kus Haifa Maccabi Nõmme Kaljut võõrustab, on vahepeal löödud värav. Kahjuks nõmmekate puuri ning seis on läbi Gil Vermouthi 70. minuti värava 1:1. Aga Kalju tõi just platsile Tarmo Neemelo...

21:10

Ning Nõmme Kalju läheb võõrsil Maccabi vastu 47. minutil Janar Toometi löögist 1:0 juhtima!

20:56
 

3:1 võit @slaviapraha vastu on tõsiasi ja @fclevadiatallinn tänav publikut! Hiilgav võit!

A photo posted by Ott Järvela (@ottjarvela) on

20:53
20:49
Ott Järvela, Kadriorg

Imeline jalgpalliõhtu Kadriorus! Levadia on eelmised 10 minutit kaitses läbi häda seisu hoidnud, aga nüüd pääsetakse kontrasse ning Ilja Antonov saab karistusala joonelt löögile ning lööb 3:1. Kui nüüd seisu hoida õnnestuks, oleks seis kordusmängu eel väga-väga lubav...

20:47
20:37
Olukord Kadriorus ja Iisraelis

Kadriorus püsib Levadia 2:1 eduseis. Slavia proovib viigiväravat taga ajada, aga ülearu palju riske ka ei võta, sest võõrsil löödud väravate reegel tähendab, et 1:2 kaotuseis pole nii hull lugu kui 0:1. Piinlik muidugi.

Iisraelis on Haifa Maccabi - Nõmme Kalju mängu seis 0:0, kuigi Iisraeli klubi kolistas 4. minutil väravaraame.

20:28
20:24
LEVADIA ASUB UUESTI JUHTIMA!

Vasakult äärelt tuleb Marek Kaljumäe tsenderdus ja Slavia kaitsjad on kastis täiesti valveta unustanud rünnakule lülitunud Levadia vasakkaitsja Gando, kes lööb peaga 2:1! Slavia apelleerib suluseisule, aga tulutult!

20:23
SLAVIA VIIGISTAB

Kas pall oli üle joone enne, kui Levadia väravavaht Sergei Lepmets selle enda valdusse kahmas, jääb ilmselt alatiseks teadmata, sest vajaliku nurga alt videokordust pole. Aga see pole enam üldse peamine sündmus, sest...

20:22
20:17
Ott Järvela, Kadriorg

Levadia 1:0 eduseis püsib. Teise poolaja alguses ründas Slavia pikalt, ent sihile ei jõudnud, sest Levadia mehed blokeerisid usinalt ja isukalt. Hea võimalus avanes 56. minutil ka Levadial, kui Anton Mirantšuk tegi hea triblingu ja jõudis soodsalt positsioonilt löögile, ent kõmmutas paraku üle.

20:07
20:00
FC Levadia ei omanud avapoolajal Praha Slavia vastu küll mängulist ülekaalu, ent erinevalt vastasest löödi enda võimalus väravaks.
19:58
Mida suudab Nõmme Kalju?

Eesti aja järgi kell 20 alustab Euroopa liiga II eelringi avamänguga ka Nõmme Kalju, kes on Netanyas vastamisi Iisraeli klubiga Haifa Maccabi.

Peatreener Sergei Frantsevi tänases algkoosseisus on koha leidnud äsja klubiga liitunud venelasest poolkaitsja Artur Valikajev, kelle arvelt on pingile langenud Hidetoshi Wakui.

19:54
19:53
Ott Järvela, Kadriorg

POOLAEG! Levadia läheb puhkama 1:0 eduseisul, mis mängupildi järgi kergelt teenimatu, aga see ei huvita meid mitte üks põrm!

Miks kergelt teenimatu? Sest kui Levadial peale tolle väravaga päädinud rünnaku võimalusi polnudki, siis Praha Slavia jättis kaks vähemalt sama head šanssi realiseerimata. Esmalt lõi Josef Hušbauer lähidistantsilt posti ja viis minutit pärast Levadia juhtväravat pääses Jaromir Zmrhal üks-üks olukorda Sergei Lepmetsaga, kes aga jalatõrjega Levadia hiilgavalt päästis.

Levadia ohtlikumad mehed on Anton Mirantšuk ja Siim Luts ning vastase keskkaitsjatele valmistab parajalt palju muret ka Rimo Hunt. Nimelt otsustasid Michael Ndadeu-Ngadjui ja Simon Desire Sylvanus Deli, et proovivad Hunti jõuga murdma hakata. Meie mees võttis lahingu vastu ja tulemus on tablool.

19:41
FC Levadia asus 35. minutil juhtima, kui Rimo Hunt realiseeris väravaks Anton Mirantšuki ja Jevgeni Kobzari hea eeltöö. (Tiina Kõrtsini)
Loe rohkem