FC Levadia peatreener Igor Prins.
Jalgpall
14. juuli 2016, 22:14

Levadia treener Igor Prins: kihvt on tagasi olla, see võit rõõmustab kõiki!

Tallinna FC Levadia peatreener Igor Prins tõdes pärast Euroopa liiga teises eelringis saavutatud 3:1 võitu Tšehhi tippklubi Praha Slavia üle, et edasipääsust on veel vara rääkida, sest väga keeruline kordusmäng ootab ees.

"Kihvt on tagasi olla!" sõnas esmaspäeval Levadia peatreeneriks nimetatud Prins. "Väljakul oli näha, et kõik mängijad väga tahtsid seda mängu võita. Suhtumine platsil oli väga muljetavaldav."

Prinsi teenistuslehel on varasemastki vägevaid eurosarjavõite – Levadiaga lülitas ta 2009 konkurentsist Krakowi Wisla ja Nõmme Kaljuga 2013 Helsingi Jalgpalliklubi. Kuhu paigutub tänane võit Slavia üle? "Ühte patta kõik! Eurosarjas on kaks matši, mitte pikem turniir. Seal võib kõike juhtuda. Jalgpallurid lähevad neid kohtumisi alati teise emotsiooniga mängima. Muidugi on mul vaja õigetele nuppudele vajutada. Aga võit on võit ja rõõmustab kõiki!

Kordusmängus tuleb kõva möll, kui Slavia kodustaadioni Eden Arena 20 000 pealtvaatajakohta kõik täis tulevad ja meie vastu kisa teevad. Meie peame nii palju kui võimalik oma mängu mängima. Võib juhtuda, et seal oleme veel rohkem kaitses. Aga vastane väsib ka millalgi ära, tuleb ära kannatada.

Täna pääsesid meie tahtmine ja kaitsetöö pääsesid maksvusele. Seal tuleb veel rohkem pingutada. Kui täna panustasid kõik kutid 150%, siis Prahas on vaja veel rohkem pingutada."

Kas Levadial oli eelis, sest Slavia liigahooaeg veel ei käi? "Võistkonnal, kelle hooaeg täies hoos, on alati eelis. Slavia tuli siia kolme põhimeheta. Eks nad rõõmustasid loosi üle, aga nüüd vaja neil oma parim koosseis välja panna ning eesmärk on selge: lüüa väravaid. Meie peame selle kuidagi neutraliseerima," rääkis Prins.