Rally Estonia testi- ja kvalifikatsioonikatse.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
15. juuli 2016, 13:44

GALERII | Rally Estonia kvalifikatsiooni võitis lendav venelane, eestlastest oli kiireim Plangi (3)

Rally Estonia algas täna aina tugevnevas vihmasajus peetud kvalifikatsioonikatsega, kus kiireimat minekut näitas aasta tagasi Tartus võitjana triumfeerinud Aleksei Lukjanuk. Parima eestlasena oli Siim Plangi neljas.

Kvalifikatsioon on ERC sarja eripära. Lühikesel katsel kiireimat aega näidanud piloot saab endale laupäevaseks võistluspäevaks valida meelepärase stardikoha, seejärel teeb otsuse teise tulemuse teinud piloot ja nõnda edasi.

Kus on kruusarallil parim startida? Kui ilm on kuiv, siis tagapool, kui märg, siis varem. Seega oli Plangi täna nirus seisus – tema stardiajaks oli Vana-Otepääl kulgenud kvalifikatsioonikatse juba üpris mudane. Siiski suutis valitsev Eesti ja Läti meister oludest üle olla ning saab täna õhtul stardipoodiumil oma stardikoha valida neljandana.

"Ma arvan, et kuskil 10. koha ringis peaks olema hea valik," rääkis Plangi ralliraadiole, millisel positsioonil ta homme startida sooviks. Homseks prognoositakse kuiva ilma.

Kvalifikatsiooni esikolmik kuulus ka ERC sarja üldarvestuses kõrgeimad kohti hoidvatele meestele. Lukjanuki järel oli teine lätlane Ralfs Sirmacis, kolmas mullune Euroopa meister Kajetan Kajetanowicz.

Teistest kiirematest eestlastest oli Egon Kaur 6., Raul Jeets 8., Rainer Aus 11. Sander Pärn kuulus nende kolme piloodi sekka, kes starti ei tulnud.