Sport TV
15. juuli 2016, 16:01

ÕHTULEHE VIDEO | Valitsev ERC meister Kajetan Kajetanowicz: Rally Estonia on üks mu elu kiiremaid rallisid

Mullusel Rally Estonial oli särasid kõige eredamalt kaks pilooti: N-rühma Mitsubishil ralli võitnud Aleksei Lukjanuk ning vaatamata esimest korda Lõuna-Eesti külastamisele teise koha väärilist kiirust näidanud Kajetan Kajetanowicz. Tänavu jahib poolakas juba võitjakiivrit.

"On väga tore teist korda Rally Estonial olla. See on fantastiline ralli, üks mu elu kiiremaid, kus peaaegu igas kurvis kihutad maksimumkiirusega.

Palju täisgaasiga kurve, palju hüppeid, nii et see on paras väljakutse, aga ma arvan, et oleme koos tiimiga selleks valmis,“ rääkis valitsev ERC meister Kajetanowicz.

Tänahommikusel kvalifikatsioonikatsel näitas poolakas kolmandat aega. Temast ette jäid suurimad konkurendid EM-arvestuses: Lukjanuk ning lätlane Ralfs Sirmacis. Nimetatud kolmik on suurfavoriidid ka ralli üldvõidule. "Ralfsil ja Alekseil on siin rohkem kogemusi, aga usun, et nendega võitlemine on võimalik ja mõistagi annan endast selleks parima," ihkab Kajetanowicz tänavu esikohta.

Kvalifikatsiooni kolmanda kohaga jäi poolakas rahule, sest nõnda saab ta homseks endale stardipositsiooni valides lähtuda suurimate rivaalide eelistustest. "Ma ei teagi, milline on homme parim stardipositsioon, nii et minu kolmas valikujärjekord on väga hea, sest saan nende järel otsuse langetada."