Egon KaurFoto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
16. juuli 2016, 14:18

Rally Estonial kolmandat kohta hoidev Egon Kaur: pidevalt tuleb riski piiril balansseerida

Rally Estonial on pärast viit kiiruskatset parim Eesti piloot Egon Kaur, kes kaotab kolmandana rallit juhtivale Aleksei Lukjanukile 15,4 sekundit.

"Ega kõrgemale oleks hetkel imelik tahta ka," rääkis Kaur laupäeva hommikust. "Esimestel läbimistel suudame ilusti konkurentsis püsida ka R5-ga. Siin rallil saavadki meile saatuslikuks need teised läbimised, kus ei ole N-iga enam puhtfüüsiliselt võimalik iga koha peal nii hoida."

Et edasipidigi kõrgel kohal püsida, tuleb parem pedaal kõvasti põrandale suruda. "Ega naljalt ei saa kuskil maha lasta ja tuleb piiri peal balansseerida, aga seda on tunduvalt lihtsam teha esimesel läbimisel. Teistel ei tea sa kunagi neid rööpaid: kus on mingi astang või kuidas see lõppeb ja peab hoidma mingit varu, kui millegagi üllatab, et siis jääks veel teele."

Parima Eesti piloodi paremusjärjestuses hoiab Kaur hetkel Rainer Ausi ees 14,3-sekundilist edu. "Tundub, et on hea vahe, aga nagu varasemad aastad on näidanud, on ralli pikk ja tuleb lõpuni tulla. Võistlus lõppeb finišis, aga seni jätkame surumist. Kui R5 meile võimaluse jätavad, siis tahaks ikka nende vahele ka pugeda," lubas Kaur.