Nõmme Kalju tegi Haifa Maccabiga võõrsil 1:1 viigi, mis tähendab, et neljapäeval piisab edasipääsuks ka 0.0 viigist.Foto: Alar Truu
Spordiblogi
18. juuli 2016, 04:00

Pluss, miinus, ennustus | Jalgpall, jalgpall ja veel kord jalgpall!

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva Eesti spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame uuele nädalale otsa ühe ennustuse abil. Meie seekordne valik:

Möödunud nädala pluss | Tallinna Levadia 3:1 võit Praha Slavi üle ja Nõmme Kalju 1:1 viik Haifa Maccabiga olid suurepärased tulemused, mis viitavad, et Eesti jalgpalliliiga tase polegi nii nõrk, nagu kippus viitama eurosarja algus, kus Flora sai sugeda Gibraltari tšempionilt ja Levadia oli hädas Fääri saarte meeskondadega. Lisaks tagasid Levadia võit ja Kalju viik, et 2018 suvel Eesti meister enam mudaliigast (esimesest eelringist) alustama ei pea.

Eesti jalgpallikoondis langes FIFA edetabelis 116. kohale. Foto: Alar Truu

Möödunud nädala miinus | FIFA edetabeli omab praktilist väärtust korra nelja aasta jooksul, sest selle järgi pannakse paika tugevusgrupid MM-valiksarja loosiks, mis juhtub järgmine kord sügisel 2019. Aga see ei vähenda ebameeldivust, mida tekitas Eesti jalgpallikoondise (pildil) 22kohaline langemine 116. positsioonile. Samas ei saa seda kuidagi ebaõiglaseks pidada – juuni alguse mannetute esituste eest saadi nüüd külarahva ees häbistavalt tutistada.

FC Levadia on seni ainuke Eesti jalgpalliklubi, kes suutnud sama eurohooaja jooksul kaks vastast konkurentsist lülitada. Kas tänavu tuleb lisa? Foto: Tiina Kõrtsini

Alanud nädala ennustus | 55% on tõenäosus, et kas Tallinna Levadia või Nõmme Kalju (pildil) pääseb Euroopa liigas kolmandasse eelringi. Mõlemal klubil on edasipääsušansiks umbes 33%, sest vastased on ikkagi väga tugevad. Aga pigem emb-kumb saab edasi selmet ei saa. Ning see oleks ülikõva, sest siiani on mõni Eesti jalgpalliklubi eurohooaja jooksul kaks vastast konkurentsist lülitanud vaid korra – Tarmo Rüütli juhendatud Levadia suvel 2006.