Õhtulehe videointervjuu Rally Estonial kolmanda koha saavutanud Rainer Ausiga.Video: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
17. juuli 2016, 19:02

ÕHTULEHE VIDEO | Rainer Aus: kiiresti selle autoga sõita ei saanud, aga...

Aleksei Lukjanuki avarii ja laupäeval kolmandalt kohalt raja kõrvale jäänud Egon Kauri mootoriprobleemid tõstsid üldarvestuses madalaimale poodiumikohale Rainer Ausi, kes oli samas seisus ka mullu.

"Esimene poodiumikoht oli ikka kaunim, mis sest, et siis tulin N-rühmas teisele kohale, aga see oli minu jaoks täiesti ootamatu," rääkis tänavu ERC2 arvestuses võitjakarika saanud Aus.

Viimasel kahel katsetel suutis Aus edukalt oma poodiumikohta kaitsta Raul Jeetsi rünnakute eest. Seda katkise autoga. "Tagadiferentsiaal sai suurelt kivilt löögi – õli jooksis välja ja see on seest täiesti puruks," rääkis Aus oma Mitsubishi Lancer EVO IX tervisest. "Kiiresti selle autoga sõita ei saanud, aga kuna olin sisse sõitnud piisava vahe, pidime natukene siiski pingutama, et Rauli ees finišisse tulla."

Aus hoiab Eesti meistrivõistlustel Kauri järel teist kohta. Kas kodumaiste rallidele lisaks näeb teda veel ka EM-sarjas, aus vastata ei oska: "Liepaja osas on küsitud ja uuritud, aga Eesti meistrivõistlustel osalemise kõrvale on see väga suur kulutus."