KIIREIM: Miko Niinemäe (paremal) ja Martin Valter võitsid Rally Estonia juunioride arvestuses.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
18. juuli 2016, 04:00

Noor rallimees Niinemäe unistab Sirmacise kingades käimisest, aga ei pea seda reaalseks (1)

Rally Estonia võitja Ralfs Sirmacis seisis alles möödunud hooajal Tartus poodiumil juunioride arvestuse tšempionina. Tänavu oli samas positsioonis 23aastane eestlane Miko Niinemäe, kes edestas esiveolisel Ford Fiesra R2-l lähimat konkurenti 39,8 sekundiga.

"Eks ise unistan ka sellest, et elu võiks nii kulgeda," muigab Niinemäe, et mõistagi poleks tal midagi aasta pärast palju võimsamal autol kõigi konkurentide edastamise vastu. "R5 masinale hooga üle hüpata - taoline sündmuste käik meeldiks mulle väga. Unistada võib, aga lõpuks oleme realistid. Tegelen kogu selle projektiga päevast-päeva ise ja peame edasi astuma väikeste sammudega," ei näe Niinemäe oma lähitulevikus neljarattalisesse autosse kolimist.

Edusamm oli seegi, et tänavu asendati mullune juunioride arvestuse kolmas koht võitjakarika vastu. "Viimase katsel oli rahvas tee ääres, kes plaksutas, näitas pöidlaid, vehkis kaasa. Sel hetkel tekkisid juba külmavärinad ja õnnetunne," säras Niinemäe veel mitu tundi pärast võitugi päiksena.

Loodetavasti ei pea head minekut näidanud noor piloot koos kaardilugeja Martin Valteriga ülejäänud hooaja leppima ainult Eesti meistrivõistluste etappidega. "Ideaalne plaan oleks kaasa sõita ka Lätis toimuv EM-etapp (Liepaja ralli 16.-18. augustil – toim), aga selleks on vaja kokku saada veel terve eelarve. Praegu on koos väga vähe ja kindlasti oleks vaja leida uusi toetajaid," rääkis Niinemäe.