Rio 2016 OM video
19. juuli 2016, 14:46

ÕHTULEHE VIDEO | EOK president Urmas Sõõrumaa: heade medalitega tulevad head peod (3)

Tänavu Eesti Olümpiakomitee presidendiks valitud Urmas Sõõrumaa saadab oma esimesel valitsemise aastal Rio olümpiamängudele 90 liikmelise delegatsiooni, milles on 46 sportlast.

"No mis mul nüüd uhkusest rind kummis, aga ma olen alati öelnud, et meil läheb suur ja hea koondis," sõnas Sõõrumaa Kadrioru lossi aias, kuhu teisipäeval kogunesid olümpialased. 

"Ma ütlesin ka valimiste ajal, et mind tuleb valida, sest siis lisandub mingi lisakoefitsient õnne näol. Siiski ei saa suurt koondist pidada mitte mingil juhul minu teeneks, sest sportlase kujunemine on pikk protsess."

Kuigi Sõõrumaa on käinud igal olümpial alates 2000. aasta Sydney suvemängudest, on tänavune esimene nii vastutusrikas rollis. 

"Pigem on natukene mure, sest tekib kohustus olla süsteemsem ja teistmoodi käituda," sõnas EOK president, kelle lend Riosse läheb 2. augustil. "Ma olen varem olnud esinduslikes ja heade võimalustega rollides, kuid nüüd on seda kindlasti rohkem." 

EOK korraldada jäävad Brasiilias ka medalipeod juhul, kui mõni eestlane peaks poodiumile jõuda. Kas olümpiakomitee on nende korraldamiseks valmis? 

"Ega need organiseerimata jää. Eelarves on ka raha, aga kui tulevad head medalid, tulevad ka head peod. Klaarime kasvõi tagant järgi, kui pole ette mõelnud."