Ragnar Klavan.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
20. juuli 2016, 17:23

Ragnar Klavan: muidugi on Liverpoolis kõva konkurents, aga olen meeskonnamängija ja jään selleks karjääri lõpuni

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan andis pärast Liverpooliga liitumist esimese intervjuu klubi koduleheküljele.

"Mul on suur au olla osa imelise ajalooga Liverpooli jalgpalliklubist. Raske on tundeid sõnadesse panna, sest olen 22 aastat unistanud Premier League'is mängimisest," sõnas Klavan sissejuhatuseks.

Miks on Premier League'is mängimine alati su unistus olnud?

Eesti koondise endise väravavahi Mart Poomi tõttu. Ta oli esimene Premier League'is mänginud eestlane ja minu iidol. See oli üks põhjus. Ent Premier League on maailma atraktiivseim liiga, kus on alati rohkesti suurepäraseid mängijaid. Jalgpalli kodu on siin. Kui Mardiga rääkisin, siis ütles ta, et Inglismaa armastab jalgpalli pööraselt ning siin professionaaline mängides on loodud kõik vajalikud tingimused. Profimängija just seda vajabki.

Mille poolest on Liverpool sinu meelest eriline?

Ajalugu, võidetud karikate hulk, Melwoodis (klubi treeningkompleks - toim) ja Anfield Roadil mänginud jalgpallurid. Et mina nüüd sellest samuti osa saan, on privileeg.

Möödunud hooajal mängisid FC Augsburgi ridades Anfieldil. Mis tunne oli sel staadionil Liverpooli vastu mängida?

Mängu alguses köitis tähelepanu staadionil valitsenud atmosfäär, sest areen on ju imeline. Ning eks Augsburgi fännegi oli omajagu kohal, mis aitas heale atmosfäärile kaasa. Staadion on kompaktne ja ajaloost tiine, mis teeb selle minu jaoks põnevaks. Paljudel tippklubidel on tänapäeval uued, ilusad ja puhtad staadionid, aga Anfieldil on ajalugu. Ta ei ole kõige uuem, aga just see koht, kus tahan olla.

Kui palju mõjutas su otsust Liverpooliga liituda tõik, et peatreeneriks on Jürgen Klopp?

Ta teadis mind Bundesligast ja kui kuulsin võimalusest Liverpooli esindada ja Kloppi all töötada, siis ma ei mõelnud hetkegi. See oli väga-väga hea variant. Jürgenile meeldib mängida kiiret jalgpalli kõrge pressinguga, kui tema meeskond palli kaotab. Selle vastu on kaitsjatel väga keeruline - Dortmundi Borussia (Kloppi eelmine töökoht - toim) ründajad mulle rahu ei andnud!

Joel Matip saabus Schalkest, kelle vastu oled Bundesligas mänginud. Mida temast oskad rääkida?

Hea ja noor kaitsja. Schalke jaoks väga tähtis mängija ning tore, et ta nüüd siin on.

Mida arvata konkurentsist, mida keskkaitses jagub - lisaks sinule ja Matipile on ju meeskonnas ka Mamadou Sakho ja Dejan Lovren (intervjueerija jättis mainimata Joe Gomezi - toim)?

Minu jaoks on kõige tähtsam meeskondlik edu. Olen alati olnud meeskonnamängija ja nii jääb see mu karjääri lõpuni. Eks näis. Muidugi on Liverpooli-suguse suure ja imelise klubiga liitudes konkurents suur.

Mida meeskond eesootaval hooajal saavutada suudab?

Mul on seda natuke keeruline öelda, sest tunnen meeskonda ainult nimekirja ja mulluste tulemuste kaudu. Eelmiste klubide näitel peab lisaks väga headele mängijatele ja meeskond hooaja eel ühte sulama. Premier League'is on palju väga häid meeskondi, mis teebki selle kõigi jaoks põnevaks.

Seega eesootav kahenädalane võistlus- ja treeningreis USAsse on selle ühtesulamise tarbeks väga paslik?

Jah. Treeninglaagrites ollakse 24/7 ninapidi koos, mis muudab meeskonnaga harjumise lihtsmaks. Saab vaevata kõigiga juttu ajada. Nii see kõik algab.