Foto: LAURA OKS
Jalgpall
21. juuli 2016, 08:49

Kalju läheb 200 Iisraeli fänni silme all väravat lööma

Lisaks Tallinna FC Levadiale võitleb täna õhtul Euroopa liiga kolmandasse ringi pääsu eest Nõmme Kalju, kui taas on vastaseks Maccabi Haifa. Edasi kulgemiseks piisaks 0:0 viigist, kuid Kalju peatreener Sergei Frantsev ei tahtnud sõnagi kuulda vaid kaitses istumisest. „Eelkõige üritame teha tulemust,“ tõdes ta.

Nädal tagasi Iisraelis 1:1 resultaadiga leppinud tiimid valmistusid eile Kadrioru staadionil rahulikult eelseisvaks kohtumiseks. „Meid ootab suur ülesanne Kindlasti sõltub palju meeskonnatööst ning usun, et Maccabi tuleb seekord palju keskendunumalt kohale,“ arvas Kalju väravavaht Vitali Teleš. „Nendel on lihtsalt niivõrd kõva sats, et puhtalt kaitsmisest ei piisa. Usun, et kindlasti peame mingi värava lööma,“ toetas ta peatreenerit.

Iisraelis pole liigahooaeg veel alanud ning Maccabi peatreener Rony Levy sõnas kohtumise eel, et kindlasti jätab see neile jälje. Teleš vastaste lootsiga ei nõustu.

„Meiega võrreldes polnud küll sellist tunnet nagu nad poleks ammu palli puutunud või ei oskaks kokku mängida. Meie jaoks oli Iisraelis raske mäng ning edasi läheb veel raskemaks,“ sõnas ta.

Levy arvates tuleb Eesti klubi karta. „Kalju on väga füüsiline meeskond, ning loomulikult olime nädal tagasi kaotusseisu jäädes väga hädas. See oli mõneti üllatav, kuidas nad niimoodi pressisid, aga üritasime vastu hakata. Sama teeme homme ning kindlasti me ei alahinda Kaljut, “ sõnas juhendaja.

Iisraeli meeskonnale sõitsid appi ka ligikaudu 200 Maccabi Haifa laulvat fänni, kes pakuvad konkurentsi Kalju legendaarsetele „Roosadele pantritele“. Kohtumine algab kell 19.