Jelena IsinbajevaFoto: SERGEI KARPUKHIN
Olümpia
21. juuli 2016, 12:22

Täiendatud!

LÕPLIK! Venemaa kergejõustiklased ei saa Rio olümpial võistelda (43)

Spordi Arbitraažikohus (CAS) ei rahuldanud Venemaa olümpiakomitee kaebust ning riigi kergejõustiklased jäävad Rio olümpiamängudelt eemale. 

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) otsustas juuni keskel Venemaa sportlastele määratud võistluskeeldu mitte tühistada mille tõttu, jääks Venemaa kergejõustiklased eemale ka Rio olümpialt. Selle otsuse kaebas Venemaa edasi Arbitraažikohtusse, mida CAS arutas teisipäeval. 

CAS selgitas, et kuna olümpiamängudel toimuvad kergejõustikuvõistlused IAAFi reeglite järgi, ei saa ka vene sportlased Rios osaleda. Terve otsusega saab tutvuda SIIN.

Arbitraažikohus lisas, et Venemaa kergejõustiklased saavad Rios osaleda ainult neutraalsete sportlastena, kuid peavaks täitma mitmeid nõudmiseid. CASi pressiesindaja ütles, et ilmselt ei suuda venelased neid kriteeriume nii lühikese ajaga täita.

Hoolimata keelust nimetas Venemaa olümpiale 68liikmelise kergejõustikoondise, kelle hulgas oli ka teivashüppe maailmarekordiomanik Jelena Isinbajeva ja kõrgushüppe Londoni olümpiavõitja Ivan Uhhov.