IAAF president Sebastian CoeFoto: HERBERT PFARRHOFER
Olümpia
21. juuli 2016, 13:18

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit: tänane otsus tekitab sportlastele võrdsed võimalused (2)

Spordi Arbitraažikohus (CAS) otsustas täna Venemaa olümpiakomitee kaebust mitte rahuldada, mille tulemusel ei saa riigi kergejõustiklased Rio olümpial võistelda. Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et tänane otsus tekitas kõikidele sportlastele võrdsed võimalused.

"IAAFi on dopinguga patustajatega väga karm ja meil on hea meel, et CAS toetab meie positsiooni," seisis avalduses. "Tänane otsus tekitab kõikidele kergejõustiklastele võrdsed võimalused. CASi otsus toetab IAAFi seaduste kasutamist, mis on mõeldud puhaste sportlaste kaitsmiseks ning ausate ja usaldusväärsete võistluste pidamiseks."

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu president Sebastian Coe ütles enda poolt: "Tänane päev ei ole rõõmsateks avaldusteks mis sest, et käituti antidopingu reeglite järgi. Ma ei saanud liidu presidendiks, et keelustada sportlasi võistlustel osalemast. Meie föderatsiooni soov on atleete kaasata, mitte neid välja jätta.

Pärast Rio olümpiamänge töötab IAAF Venemaaga edasi loomaks sportlaste jaoks turvalist keskkonda, et vene atleedid saaksid uuesti rahvusvahelistel võistlustel osaleda"

Avaldust saab täismahus lugeda SIIN.