Marcus CramerFoto: FIS
Talisport
21. juuli 2016, 18:09

Venemaa suusakoondise peatreener toetab Sundbyt: astmaravim pole doping! (9)

Venemaa suusakoondise peatreener Marcus Cramer astus eile dopingupatuseks kuulutatud Norra suusataja Martin Johnsrud Sundby kaitseks välja: "Astma pole doping!"

31aastase Sundby dopinguproovist leiti 2014. aasta detsembris Davosis ja 2015. aasta jaanuaris Toblachis toimeainet nimega salbutamol. Kuigi aine kasutamine on suusatajatele kindlate reeglite järgi lubatud, olid Sundby näitajad liiga suured. Kuigi Rahvusvaheline Suusaföderatsioon (FIS) ei määranud norrakale mingit karistust, kaebas Maailma Antidoping (WADA) otsuse CASi. Arbitraažikohus mõistis suusataja süüdi, sest ta polnud taotlenud luba ravimi suurema koguse kasutamiseks.

Cramer on CASi otsusest hämmingus. "Ma ei nimetaks seda dopinguks. Minu teadmiste kohaselt pole see doping! See peab olema arstide või kellegi teise aps, aga see pole doping," sõnas ta NRK-le. 

"Tean, et paljud sportlased kasutavad astmaravimeid, sest nad vajavad seda. Minu jaoks on see normaalne. Aleksander Legkov tarvitab samuti salbutamoli, kuid mulle pole see probleem. Muidu ei saaks ta ju võistelda!" põrutas Cramer.

Samuti tõdes peatreener, et venelased on juhtumist hämmingust. "Rääkisime sellest täna ning kõik on šokis. See pole Sundbyle hea, see pole spordile hea, see pole suusatamisele hea!"