Tour de France'i liider enne viimast etappi on Chris Froome.Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Jalgrattasport
23. juuli 2016, 18:30

FOTOD | Motikas pani õudsel finišilaskumisel matsu, aga Froome püsis sadulas ja võidab homme Tour de France'i

Tour de France'i eelviimase ehk 20. etapi võtmeks kujunes karmide ilmaolude tõttu viimasele tõusule järgnenud 8 km pikkune laskumine finišisse.

Rajust vihmast läbimärjal rajal oli võimalik aega nii võita kui ka kaotada. Oli ju üldliider Chris Froome (Team Sky) alles eile kukkunud (ent suuremast ajakaost siiski pääsenud).

Seekord Froome ei vääratanud, vaid jõudis kenasti finišisse ning võidab homme Pariisis karjääri kolmanda Tour de France'i (eelmised esikohad pärinevad 2013. ja 2015. aastast).

Kui Chris Froome suutis õudset finišilaskumist trotsida, siis üks mootorratas sama edukas polnud. Foto: KENZO TRIBOUILLARD

Päeva suurim võitja oli Jon Izagirre Insausti (Movistar), kes finišilaskumisel natist kinni võttis ja selle oma tahtele allutas. Temaga koos laskumist alistanud Jarlinson Pantano (IAM Cycling) ja Vincenzo Nibali (Astana) jäid meisterlikkuses Izagirrele alla ja etapivõit kuulus viimasele.

Üldjärjestus enne viimast etappi: 1. Froome, 2. Romain Bardet (Ag2r) +4.05, 3. Nairo Quintina (Movistar) +4.21, 4. Adam Yates (Orica) +4.42, 5. Richie Porte (BMC Racing) +5.17.