Ingrid Puusta ja Matthew Rickard Tallinna lennujaamasVideo: Alar Truu
Rio 2016 OM video
24. juuli 2016, 18:15

ÕHTULEHE VIDEO | Mida võttis Riosse kaasa esimene Eesti olümpiasportlane? (1)

Esimesena asus Eestit Rio de Janeiros esindavatest olümpiakoondislastest Brasiiliasse teele purjelaudur Ingrid Puusta. Teist korda olümpiamängudel võistleva neiu sõnul pole elevus kadunud.

"Olen seda nii kaua oodanud! Olen esimene, kes kvalifitseerus, esimene, kes kohale läheb. Väga ootame juba!" sõnas äsja EMil kuuenda koha saanud sportlane. 

Tegusa inimesena hakkas Puusta kotti pakkima alles mõned tunnid enne lendu. Purjelaua ja purje saab ta kätte juba homme kohapealt. "Samuti võtan kaasa enda masti ja poomi, mul on ka paar tõukeratas kaasas, et saaks linnakus ringi sõita. Väikesed trapetsid, kalipsod - mõned kilod on ikka kaasas," muigas ta.

Rios mitu korda käinud Puustal ja tema elukaaslasest treeneril Matthew Rickardil pole olümpialinna kohta seni ühtki halba kogemust. Vastupidi, neil on siiani kõik toiminud.

"Kui viimati seal käisime, siis tundus, et kõik on valmis. Üürisime sadama lähedal korteri ja mind see väga ei heidutagi, kui põhiküla valmis pole. Purjetatajate jaoks on meri olemas, nii et kõik on korras," sõnas ta.

Vaata Õhtulehe videost, millised on 8. augustil võistlustulle astuva Puusta lähinädalate plaanid ning millise sihi on ta endale olümpiaks seadnud!