Liverpooli keskkaitsja Mamadou Sakho.Foto: CATHAL MCNAUGHTON
Jalgpall
26. juuli 2016, 10:35

Klavani nimekas rivaal saadeti Liverpooli laagrist koju! Kas Klopp tahab prantslasest lahti saada? (4)

Ajaleht Liverpool Echo raporteerib, et Prantsusmaa keskkaitsja Mamadou Sakho tulevik Liverpooli jalgpalliklubis on sattunud kahtluse alla, kui peatreener Jürgen Klopp saatis ta meeskonna treeninglaagrist tagasi Inglismaale.

Sakho ravib achilleuse kõõluse vigastust ja on juba mõnda aega teada, et Premier League’i esimestes mängudes ta osaleda ei saa. Aga sellele vaatamata reisis ta meeskonnaga USAsse, sest Klopp soovis meeskonnavaimu ehitamise nimel kõiki mehi kohale.

Echo arusaamise järgi on aga just suhtumine ja hoiak treeningväljakul olnud põhjus, miks Klopp teatas 26aastasele keskkaitsjale, et ta peab taastumisprotsessi jätkama klubi Melwoodi-nimelises treeningbaasis Liverpoolis.

Liverpooli klubi kinnitas, et Sakho sõitis Inglismaale, aga keeldus põhjuseid täpsustamast. Ajaleht märgib, et kojusaatmine on tugev signaal, sest samuti vigastatud Lucas Leiva ja Joe Gomez on jätkuvalt meeskonnaga USAs

Liverpooli ridadesse kuulub pärast eelmisel kolmapäeval Ragnar Klavaniga sõlmitud lepingut viis keskkaitsjat – lisaks eestlasele ja Sakhole veel horvaat Dejan Lovren, Kameruni koondislane Joel Matip ja Gomez.

Homses treeningmängus Chelsea’ga kuuluvad Liverpooli algkoosseisu 99% tõenäosusega Klavan ja Lovren, sest Sakho saadeti koju, Gomez on vigastatud (mureks samuti achilleuse kõõlus) ja Matip ravib jätkuvalt hiljuti saadud hüppeliigesevigastust, mis ei tohiks siiski pikemat mängupausi tähendada.

Kui Klopp peaks otsustama Sakho teenetest loobuda – tema tasemel mängijale kosilase leidmine ei tohiks Liverpooli jaoks suur probleem olla – tähendaks see Klavani jaoks oluliselt suuremaid mänguvõimalusi, sest Sakho on sarnaselt eestlasele vasakpoolne keskkaitsja.