Ruslan AlbegovFoto: YURI CORTEZ
Rio 2016 OM uudised
26. juuli 2016, 16:00

Seimil jälle konkurent vähem: Venemaa tõstekoondis olümpialt väljas? (1)

Venelasi langeb olümpialt kui loogu ning tõstja Mart Seimil jääb konkurente olümpiamängudel järjest vähemaks: nüüd anti teada, et üliraskekaalus kahekordseks maailmameistriks tulnud Ruslan Albegovi dopinguproov 2012. aasta Londoni olümpialt osutus järeltestimisel positiivseks!

Algegov jättis vahele nii eelmise aasta EMi kui MMi, kuid oli siiski plaanitult Rio de Janeirosse sõitmas. Venemaa ajakirjanduse andmel jäi Albegov järeltestimisel aga vahele ning nüüd ähvardab kogu tõstekoondist olümpialt eemaldamine!

Nimelt lubas Rahvusvaheline Tõsteliit Venemaa kindlalt olümpialt diskvalifitseerida, kui 2008. ja 2012. aasta OMi dopinguproovide järeltestimisel selgub kolme sportlase keelatud ainete tarvitamine. Nüüd on tagantjärgi vahele jäänud aga suisa neli venelast!

ROK andis eelmisel nädalal teada, et Pekingi ja Londoni olümpiamängudel võetud dopinguproovide järeltestimise teise lainega on keelatud ainete tarvitamise jälgi leitud 45 sportlase antud proovidest. Siis ametlikke nimesid veel ei avaldatud.