Gert Kullamäel on Tartu meeskonnaga taas käed löödud. Tõsi, enam ei tee ta seda Evaldas Žabasega (pildil), kes siirdus mõne päeva eest Kreekasse.Foto: Aldo Luud
Korvpall
28. juuli 2016, 04:00

Gert Kullamäe on jätkamas Tartu Ülikooli peatreenerina (9)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreenerina on jätkamas seda ametit juba neli aastat pidanud Gert Kullamäe. Eelmisel hooajal tüüris Kullamäe Rocki Eesti korvpalli ajaloos esimest korda Balti liiga finaali, teine koht tuli ka koduses meistriliigas.

„Meie esimene valik sel suvel oli, et Gert jätkaks. Ta andis pärast mõningast järelemõtlemist jah-sõna ning nüüd oleme jõudnud läbirääkimistega nii kaugele, et loodame sel nädalal lepingu allkirjastada,“ ütles ülikooli spordiklubi korvpallidivisjoni juht Andres Ottender.

Soovib endiselt Eesti-keskset meeskonda

„Jah, oleme põhimõtteliselt käed löönud, kuid õhus on ka hästi palju küsimärke: kuidas, kellega, mismoodi edasi?“ küsis Kullamäe. „Septembri lõpus algavad juba eurosarjamängud. Minu klubiline mõtteviis on alati olnud selline, et tahaks töötada Eesti-keskse meeskonnaga. Ma ei kavatse seda muuta, samas tuleb komplekteerida rahvusvahelisel tasemel mängimiseks sobiv meeskond. Treenerite-abiliste poolel on koostöö sujunud väga hästi ning loodan, et see tiim koos püsib: abitreener Toomas Kandimaa, füüsilise ettevalmistuse juhendaja Peep Päll, füsioterapeut Martin Vahimets, mänedžer Meelis Pastak. Ses seltskonnas on hea klapp ja üksteisemõistmine.“

Rockil on eelmisest hooajast kaks lepinguga mängijat: Janar Talts ja Tanel Sokk. On teada, et Tanel Kurbas siirdub Rootsi ning Reinar Hallik ja Saimon Sutt Pärnusse. Kullamäe tõdes, et praeguses seisus on tal oma nägemus meeskonna kontuuridest olemas, kuid seda pole veel sobiv välja öelda.

„Suvi on keeruline aeg. Jätan meeskonna koostamisel mängijatega tehtavad jutuajamised parema meelega mänedžeri hoolde. Mõne mängijaga, keda soovin oma käe all näha, olen ikka rääkinud,“ märkis juhendaja.

Ametlike treeningutega pole alustatud, kuid osa eelmisel hooajal Rockis mänginud meestest harjutab Pälli käe all individuaalselt. Pärast peatreeneriga lepingu sõlmimist loodab klubi neid tasapisi ka mängijatega teha ning augusti alguses ühise tööga pihta hakata.

Spordiklubi enda rahaline panus väheneb?

Meeskonna koostamist raskendab eelarve suhtes valitsev teadmatus. Teatavasti Saku õlletehas enam ses rollis ei jätka ning talvel end Postimehe nime all välja hõiganud Eesti Meedia ja ülikooli spordiklubi kokkulepe jooksis ummikusse.

„Spordiklubi tegeleb uue nimisponsori otsimisega, kuid tänaseks veel tulemust ei ole. Senikaua valmistume hooajaks Tartu Ülikooli nime all. Mõni teine sponsor jälle suurendab oma osa. Eelarvet võib hoopis oluliselt mõjutada üks teine otsus – aastaid on meeskonna suurrahastaja olnud ülikooli akadeemiline spordiklubi, kuid võib juhtuda, et sel aastal ei ole klubil enam võimalik samas mahus panustada. Samas kerkib küsimärke igal suvel, asjad saavad lõpuks lahenduse ja ma ei näe liigseks ärevuseks põhjust,“ märkis eile pärastlõunal just spordiklubi koosolekult tulnud Ottender.

Tartu meeskond osaleb eeloleval hooajal teatavasti Meistrite liiga kvalifikatsioonis. Esimeseks vastaseks on Hollandi meister Groningeni Donar. Kui kahe eelringi kaudu põhiturniirile ei pääseta, jätkatakse aste madalamal, FIBA Europe Cupil. 

„Kurbasele tuult tiibadesse!“

Ehkki Tartu Ülikooli meeskonnal on raske täita Rootsi meistri Södertälje Kingsi ridadesse siirdunud Tanel Kurbasest tühjaks jäänud kohta, on Gert Kullamäel endise hoolealuse välislepingu üle ainult hea meel.

„Kurbasele tuult tiibadesse! Kui sa oled 28-aastane ja avaneb võimalus minna välismaale, tuleb see ära kasutada. Oleme klubis varem rääkinud, et kui Tanelil võimalus avaneb, siis me talle takistusi ei tee. Olen teda isiklikult aastaid pushinud, ta vajab uut väljakutset,“ kommenteeris Kullamäe.