Eesti saalihokikoondise ründaja Andreas Wöiduma.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
27. juuli 2016, 21:43

Eesti koondise ründaja vahetas Norra kõrgliiga Rootsi esiliiga vastu

Eesti meeste saalihokikoondise ründaja Andreas Wöiduma sõlmis kahe-aastase lepingu Rootsi esiliigaklubiga Djurgarden (DIF), kus mängib juba koondisekaaslane Patrik Kareliusson.

Eelmise nelja hooajaga Norra kõrgliigas – esmalt Tuneti, seejärel Grei klubis – kogus 30aastane Wöiduma endale kõva skooritegija kuulsuse. Ta viskas Euroopa tugevuselt viiendaks või kuuendaks hinnatavas kõrgliigas keskmiselt üle kahe värava mängus.

"Andreas on kõva väravavaistuga mängija, kes ei kõhkle rünnakul vastase väravat ründamast, aga suudab samas meeskonna mänguplaanist distsiplineeritult kinni pidada," iseloomustas Wöidumat DIFi peatreener Mikael Öhman.

Rootsi esiliiga alustab septembris. 12 meeskonda peavad kaheringilise turniiri, mille järel jätkavad nii lõuna- kui ka põhjapiirkonna (DIF kuulub viimasesse) neli paremat play-off’is, mille võitja tõuseb kõrgliigasse.

Eesti koondisega ootab Wöidumat ees tegus sügis, mis tipneb detsembris Riias peetava MM-finaalturniiriga, kus Eesti kuulub samasse alagruppi Šveitsi, Saksamaa ja Soomega.