Ragnar Klavan võitlemas Chelsea ründaja Bertrand Traorega.Foto: Mike Blake Mike Blake
Jalgpall
28. juuli 2016, 08:34

NII SEE JUHTUS | Klavan mängis Chelsea vastu 90 minutit! Fabregas sai Raku retsimise eest punase kaardi! (3)

Eelmise nädala kolmapäeval 18kordse Inglismaa ja 5kordse Euroopa meisterklubi Liverpooliga lepingu sõlminud Ragnar Klavan teeb täna meeskonna eest debüüdi, kui Californias peetavas sõprusmängus kohtutakse Londoni Chelsea'ga.
08:33
VÕTMEHETK
Chelsea keskkaitsja Gary Cahilli 10. minuti värav jäi mängu ainsaks. (Mike Blake)
08:32
KIIRE HINNANG KLAVANI DEBÜÜDILE

Ragnar Klavan kuulus Livepooli algkoosseisu ja mängis vasakpoolse keskkaitsjana kaasa terve kohtumise. Võtmemomendist alustades, siis väravas eestlane süüdi polnud.

Muidu võib aktivasse kanda mõned head ristsöödud, mitmed võidetud õhuvõitlused ja kindel tegutsemine palliga. Klavan tegi Chelsea mängijatele ka päris mitu viga, millest mõned olnuksid kindlasti välditavad. Korra sattusid nad koos keskkaitsepartneri Dejan Lovreniga hätta Chelsea poolkaitsja Ruben Loftus-Cheeki kiirusega.

08:29
MÄNG LÄBI

Liverpool suutis küll pärast Cesc Fabregasi eemaldamist panna Chelsea kerge surve alla, aga surmkindlat võimalust viigiväravaks tekitada mitte. Seega jääb penaltiseeria nägemata ning Chelsea saab sõprusturniiri tabelisse 1:0 võidu tänu Gary Cahilli 10. minuti väravale.

08:25
Klavanil poolvõimalus!

Liverpool teenis paremalt äärelt karistuslöögi ja targa puutega värava ette pikendatud palli tabamisele oli Ragnar Klavan üpris lähedal, aga Nemanja Matici kaitsetöö oli siiski piisav.

08:23
Twitter armastab Rakut!
08:22
Chelsea peatreener Antonio Conte ja Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp. (Mario Anzuoni Mario Anzuoni)
08:21
JÕULINE LAHING

Tõele au andes pole mäng algusest saadik kuigi puhas olnud. Liverpooli vasakkaitsja Alberto Moreno sai juba 6. minutil kollase kaardi ning kokku on Liverpool neid teeninud viis. Chelsea'l on lisaks Cesc Fabregasi punasele kaardile protokollis ka värava autori Gary Cahilli kollane kaarti.

08:16
MIS MÕTTES?

Chelsea Twitteri-konto väidab, et Fabregasi punane kaart oli veidi ülekohtune! Tõsi, Klavani jalg jäi ka pärast Fabregasi lihunikutööd üheks, aga see iseenesest ei ole põhjus punasest hoidmuseks. See oli rõve viga!

08:13
08:11
FABREGASI RÄME VIGA KLAVANI VASTU

08:08
VIST LÄKS ÕNNEKS!

Kohtunik ei kahelnud hetkegi. Punane kaart tõusis sekundiga ja Fabregasile au andes ei hakanud Euroopa ja maailmameister väga vaidlema, sest viga oli Klavani jaoks väga ohtlik - korgid ees hüppeliigesesse.

Õnneks ei saanud Klavan vist tõsiselt viga. Kerge tohterdamise järel on ta tagasi püsti ja platsil.

08:07
KURADI KURAT!
08:04
08:00
VÄGEV!

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp teeb VIIS vahetust korraga! Platsile tulevad Jordan Henderson, James Milner, Danny Ings, Andre Wisdom ja Lazar Markovic! Keskkaitsjaid ei vahetata (sest neid pingil ei ole) ning Lovren - Klavan paar jätkab.

07:48
Chelsea fännid tähistasid Gary Cahilli 10. minuti väravat kärtsu ja mürtsuga! (Mike Blake)
07:40
TÜHISTATUD VÄRAV

35. minutil suskas Roberto Firmino palli Chelsea võrku, aga tabamus tühistati suluseisu tõttu. Välja nägi see kõik nii:

07:38
KLAVAN SAAB KIITA

Oleme ausad, meie vaatame Klavani mängu läbi sini-must-valgete prillide, mis on ka täiesti loomulik. Ajaleht Liverpool Echo seda kindlasti ei tee. Nende esimese poolaja kokkuvõttes seisab aga lause: "Centre-back Ragnar Klavan impressed on his debut and youngster Ovie Ejaria once again showcased his exciting potential."

Ehk siis: "Keskkaitsja Ragnar Klavani debüüt on olnud muljetavaldav ja noor Ovie Ejaria on taaskord demonstreerinud temas peituvat põnevat potentsiaali."

07:26
CHELSEA VÕIDAB POOLAJA 1:0

Kui Gary Cahilli 10. minuti värav välja jätta, pole Liverpool suurt midagi valesti teinud, aga see on nõrk lohutus, sest vaheajale minnakse ikkagi Chelsea 1:0 eduseisus. Lisaks võib Jürgen Klopp olla sunnitud vahetuseks, sest Marko Grujic sai korraliku obaduse vastu pead ja veetis poolaja lõpu väljaku kõrval.

Klavan mängis keskkaitses korralikult. Paistis silma kahe õhuduelli võitmisega, jagas paar ilusat diagonaalsöötu, tegi tarku vaheltlõikeid ning tegutses palli vallates enesekindlalt. Kiire pilt Twitterisse viitab, et Liverpooli fännid on eestlasega rahul.

07:17
07:17
Chelsea väravat kaitsev Asmir Begovic on seni pidanud oma oskuste kõrgpilotaaži näitama korra, kui tõrjus Philippe Coutinho karistuslöögi. Muuseas, Klavan ja Begovic kohtuvad uuesti juba septembri alguses, kui Eesti alustab võõrsil Bosnia ja Hertsegoviina vastu MM-valiksarja. (Mike Blake)
Loe rohkem