Ott Tänak Eesti rallifännide silme all lendamasFoto: RONI REKOMAA
Auto-Moto uudised
31. juuli 2016, 14:12

NII SEE JUHTUS | Soome ralli: Ott Tänak katkestas viimasel päeval, Kruuda viimasel katsel, võidutses Kris Meeke (62)

Neli nädalat tagasi libises Eesti ekipaažil Ott Tänak - Raigo Mõlderil Poola MM-ralli võit käest eelviimasel katsel. Nüüd ootavad neid (ja kõiki kangeid konkurente) Soome kiired kruusateed. Kas Ford Fiesta RSil kihutavad eestlased suudavad mulluse 5. koha vahetada poodiumi vastu? Õhtuleht teeb võidukihutamisest kogu nädalavahetuse kestvat otseblogi. Naudime koos! 
14:14

Sellega tõmbame joone alla ka Soome MM-rallile, mis lõppes eestlastele väga kurvalt - Ott Tänaku ralli sai kurva lõpu viimase päev teisel katsel, Karl Kruuda katkestas viimasel katsel!

Järgmine MM-ralli sõidetakse Saksamaa asfaltteedel 18.-21. augustil.

14:12

Siin on WRC2 sarja lõplik paremusjärjestus.


14:09

Kruuda autot üritatakse lükata, aga ilmselt tulutult.



14:07

Kahju, väga kahju, aga selline autosport juba kord on. 

14:05

VÄGA MUST NÄDALAVAHETUS EESTLASTELE! Karl Kruuda, kes oli WRC2 arvestuses viiendal kohal, katkestas samuti viimasel katsel!



13:54

Selline on üldjärjestus!


13:53

Soome MM-ralli on selleks korraks lõppenud! Kris Meeke on Soome teedel kõige kiirem ning ta edestab kohalikku sõitjat Jari-Matti Latvalat. 


13:48

Breen on emotsionaalne!


13:48

26aastase Breeni tiim on ilmselgelt rahul!



13:44

Craig Breen nutab, aga pole ka ime! "Ma olen nii palju vaeva näinud, et siia jõuda."


13:43

Neuville jõuab finišisse ajaga 4.35,8! Kuid tundub, et Craig Breen saab kolmanda koha siiski! Iirlane istub WRC autos alles neljandat korda! Ralliraadio kommentaator on igatahes hullumas (tuleb siiski märkida, et tegu on briti saarte ajakirjanikuga)

13:37

Ostberg on finišis 2,4 sekundit Mikkelsenist aeglasem.


13:32

Praegu on finišis kõige kiirem Mikkelsen ajaga 4.37,5!

13:26

Tidemand hoidis WRC2 arvestuses kolmandat kohta! Valus on niimoodi ralli lõpetada ja veel viimasel katsel...


13:22

Viimasele katsele esimesena startinud WRC2-sarjas sõitev rootslane Tidemand on eksinud ning sõitnud kraavi! Tema auto lõpetas katusel, kuid fännid aitasid lükata selle õiget pidi. Siiski on tal ratas puudu ninng tundub, et peab ralli katkestama loetud kilomeetrid enne lõppu. 


13:20

Soome ralli viimane kiiruskatse on alanud! 

Tulles tagasi Ott Tänaku väljasõidu juurde, siis kohapealt raporteeritakse, et selles kurvis oli väga palju lahtist kruusa, mille tõttu oli eksimus kerge tulema eriti siis, kui olid ideaalsest trajektoorist natukene eemal. 


12:03

Viimane etapp algab kell 13.08 ehk sinnamaani on veel üle tunni aega!

12:02

Väga suure tõenäosusega võidab ralli Kris Meeke, kelle edu on üldarvestuses päris suur - 32 sekundit. 


12:01

Eelviimase katse võidab üldarvestuses kolmandal kohal olev Breen, kes edestab Paddonit ja Latvalat. Tundub, et iirlane jääb kolmandale kohale ka ralli lõpuks, kui just ei peaks juhtuma midagi katastroofilist. 


11:23

Soome ralli eelviimane kiiruskatse on alanud, kuid senikaua ilmus internetiavarustesse ka video Oti avariist. Seda saab vaadata SIIT

Loe rohkem