Just selline näeb välja "Halo"-ga kaunistatud vormel. Foto: Andrew Boyers
Vormel 1
29. juuli 2016, 12:16

Ufo-vormeleid järgmisel hooajal siiski veel kihutamas ei näe

Genfis toimunud F1 strateegilise nõukogukohtumisel hääletati sõitjaid kaitsev “Halo” kokpit ühehäälselt maha. Otsuse võtsid vastu FIA president Jean Todt, F1 tegevjuht Bernie Eccelstone ning meeskondade esindajad.

Koosoleku läbiv arvamus oli, et vormelauto turvalisust on vaja tõsta, kuid “Halo” ei ole lahendus. Samuti ei pidavat sellest ka sõitjad vaimustuses olema: “Enamus sõitjad olid niikuinii uuenduse vastu,” sõnas Eccelstone, mis aga selgus, ei ole kaugeltki mitte tõde.

Nimelt kinnitas Sebastian Vettel, et olukord pilootide seas oli sootuks vastupidine: “Sõitjate seas viidi läbi hääletus ning 95% oli “Halo” poolt,” lisades, et vaatamata inetule välimusele on tähtsaim ohutus.

“Meie jaoks ei muuda see midagi muud peale selle, et oleme rohkem kaitstud. See ei tohiks olla isegi erilise arutluse all, vaid tuleks kindlasti kasutusele võtta,” kirjeldas Jason Button “halo” potentsiaalset kasu sõitja vaatenurgast.

Igaljuhul tänase päeva seisuga uut kokpiti tuleval hooajal kasutusele ei võeta ning näeme vormeleid ringrajal jätkuvalt klassikalisel kujul.

Sebastian Vettel on kaitsva kupli poolt. Foto: Andrew Boyers