Brasiillase stiilinäide eelturniirilt. Foto: YASUYOSHI CHIBA
Rio 2016 OM uudised
29. juuli 2016, 15:20

Kalmer Musting: Brasiilia on võimeline sooritama siiani võimatuna püsivat missiooni (3)

Kuigi siiani on eurooplased ära jaganud kõik käsipallis välja mängitud olümpiamedalid, usub Eesti koondise endine peatreener Kalmer Musting, et brasiillased võivad kodusel turniiril seda tendentsi muuta. 

“Kindlasti on favoriidid eurooplased, aga must hobune võib olla korraldajariik Brasiilia. Nende käsipall on väga korralikul tasemel ja koduturniiril võib kõike juhtuda,” tõstis Musting võõrustajamaa medalinõudlejate ringi.

Siinkohal tasuks meenutada möödunud aastal toimunud maailmameistrivõistlusi Kataris. Suureks üllatuseks õnnestus kodumeeskonnal jõuda finaalini välja, kus tuli tunnistada pranstlaste paremust.

Kuigi kullanõudlejaid on mitmeid, võiks siiski taaskord väikse eelise anda sellele samale Prantusmaale. Meeskond, kes on platsi puhtaks löönud viimasel kahel olümpial ning on hetke valitsevad maailmameistrid. “Neil on väga kogenud võistkond, enamus nendest meestest, kes mängis Londonis on veel rivis ka Rios,” kirjeldas Põlva Serviti peatreener tiitlikaitsjaid, kellele ta ka ise pöialt hoiab.

Kuivõrd olümpiale pääsevad vaid 12 parimat käsipalliriiki, siis Mustingi sõnutsi peaks turniir kujunema igati võrdseks ja huvitavaks. “Kuna Euroopast on seitse võistkonda, siis sealt ühtegi pakki kindlasti ei tule. Võib-olla 11.-12. meeskond jäävad teistele natuke alla, aga see sõel peaks olema päris tihe ja korralik.”

Maha ei saa kanda ühtegi Euroopa meeskonda, kes õnnestumise korral kõrgete kohtade nimel kindlasti võitlevad. Veidi kaheldavama väärtusega on ilmselt Tuneesia, Argentiina ning Egiptuse võimalused.

Turniiri võtmesõnaks saab ilmselt meeskondlik mäng, sest tõelisi superstaare hetkel käsipallis ehk pole. “Selliseid mehi praegu pole, kes tuleks ja teeks üksi mänge ära. Näiteks viimatistel Euroopa meistrivõistlustel prantslaste täht Nikola Karabatic ei suutnudki meeskonda lõpuni vedada,” vihjas 51-aastane treener, et klubihooaeg erineb koondise mängudest kardinaalselt.

Foto: FREDERICK FLORIN

Rio olümpia meeste käsipalliturniir saab avapaugu 7. augustil, kui  vastamisi lähevad Horvaatia ning Katar.