Ragnar KlavanFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
31. juuli 2016, 06:54

TAAS HEA ESITUS! Klavan ei lubanud Milanil teha ühtegi lööki Liverpooli väravaraamidesse! (2)

Liverpooli jalgpalliklubi on jõudnud hooajaeelse sõprusturneega Santa Clarasse, kus Eesti aja järgi täna varahommikul kohtuti AC Milaniga. Ragnar Klavan mängis 75 minutit ning jäi 2:0 võidus silma raudkindla sooritusega.

Kui Klavani debüütmatšis Chelsea vastu sai Liverpooli fännide poolt sotsiaalmeediasse postitatud arvamused Eesti koondise kapteni kohta jaotada suhtega 10:1 positiivseteks, siis tänase mängu puhul läksid sadamalinna suurklubi toetajate prillid veelgi roosamaks.

Meie keskkaitsjat võrreldi Liverpooli legendi Jamie Carragheriga, tituleeriti ta kordades paremaks palluriks kui tänavu klubist lahkunud Martin Škrtel ning ennustati, et kui uue hooaja avamängus 14. augustil Arsenali vastu on Klavan kindlasti platsil, siis pole mingit põhjust, miks ta ei peaks kohta säilitama siiski, kui tiimi teised keskkaitsjad vigastustest paranevad.

Mõistagi on kahe hooajaeelse sõpruskohtumise pealt taolisi järeldusi võimatu teha, kuid Klavani esitused on vastanud enda eest küsimusele, miks Jürgen Klopp kulutas Augsburgi keskkaitsja värbamiseks 5 miljonit eurot. Klavani tänane sooritus oli kindel, eksimustevaba ja lisaks jäi meie mees silma ka oma kaitsepartneri Dejan Lovreni paari apsaka lappimisega.

Vast kõige paremini ilmestab Klavani ja kogu Liverpooli kaitseliini sooritust aga tõik, et Milan suutis teha esimese pealelöögi Simon Mignolet’ valvatavale väravale alles pärast tunniajast mängu ning seegi lendas kaugelt postidest mööda. Kui Klavan 75. minutil puhkama võeti, sai ta Klopilt igati teenitult tunnustava seljalepatsutuse: kaitsja sai hakkama oma põhitööga ehk pakkus väravavahile sisuliselt töövaba päeva.

Liverpooli väravad lõid täna Divock Origi ja Roberto Firmino.

Viimane treeningkohtumine ookeani taga on Liverpoolil kavas teisipäeval, kui mängitakse AS Romaga. Seejärel naastakse Inglismaale ja laupäeval ristatakse Wembley staadionil piigid Barcelonaga!