ROKi president Thomas Bach täna Rios antud pressikonverentsil.Foto: AFP / Scanpix
Rio 2016 OM uudised
31. juuli 2016, 20:29

Bach kaitses vankumatult Venemaa osalemist Rio olümpial (2)

Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROK president Thomas Bach teatas täna olümpialinnas Rio de Janeiros antud pressikonverentsil enda kritiseerijate küsimustele vastates, et dopinguskandaalis oleva Venemaa vastu rakendatud osalised sanktsioonid on ainult eelmäng.

Teatavasti otsustas ROK nädal tagasi mitte kehtestada Venemaa sportlastele totaalset olümpiakeeldu, vaid nende Rios osalemine jäi alaliitude otsustada. Täielikult jäävad eemale ainult idanaabri tõstjad ning peaaegu täielikult ka kergejõustiklased.

Nüüdseks on 387 Venemaa poolt üles antud sportlasest rohkem kui 250 mängudele lubatud - tõsi, lõpliku jah-sõna peab andma ROKi äsja moodustatud kolmeliikmeline erikomisjon.

"Negatiivseid arvamusi on rohkem tsiteeritud," vahendas Reuters Bachi poolt pressikonverentsil räägitut. "Nii keerulistes otsustes ei saavutata kunagi 100-protsendilist üksmeelt. Niisuguses debatis, mis puudutab üldisi põhimõtteid... Kui kõik on poolt, pole see hea debatt."

Bach tõdes, et nädala eest vastu võetud otsus oli keeruline, kuid ROK pidi arvestama ajafaktoriga - olümpiamängud algavad juba viie päeva pärast. Pärast olümpiat võetakse kasutusele täiendavaid abinõusid.

"Ootame Richard McLarenilt ettekande täielikku lõpetamist ja siis võtame vajalikud abinõud tarvitusele," teatas olümpiajuht. Ta kaitses ROKi kriitikat saanud otsust ning eitas, et see lööb organisatsiooni maine pihta.