Raul Must ja treener Mart Siliksaar lahkusid Eestist heatujulistena.Foto: LAURA OKS
Rio 2016 OM uudised
4. august 2016, 04:00

Treener Raul Mustast: peame keskenduma ja õigesti mõtlema

Eesti parim meessulgpallur Raul Must sõitis eile Riosse oma kolmandale olümpiale ning ta tõdes, et värin on ehk veidi suuremgi kui kahel eelmisel korral.

„Nüüd ma juba tean, mis ees ootab – väga kõvad vastased ja väga kõva tase. Pinge on peal, ses konkurentsis tuleb ellu jääda,“ selgitas Must värinat. „Loos oli raske, teine vastane võinuks tulla lihtsam. Prantsusmaa esinumber Leverdez on Euroopa neljas-viies-kuues mees. Mullune MM-pronks, taanlane Jörgensen on pikki aastaid olnud maailma edetabelis teine. On tõsine ülesanne ses konkurentsis ellu jääda. Tunnen end hästi, samas puudub vastaste seisust täpne ülevaade. Tuleb oma mäng välja mängida,“ rõhutas Must ja lisas, et Rios oleku nädala esmaülesanne on end vaimselt õigele lainele viia.

„Olümpial on lihtsam pingutada, sest sealse melu tõttu sa tunnetad, kui tähtis see võistlus on. Olümpiamelu annab ekstrajõudu. Olen varem seadnud endale liiga kõrgeid lootusi. Nüüd on tähtsaim keskenduda oma soorituseks ja saavutada vaimne tasakaal,“ lisas 28aastane sportlane.

Tema treener Mart Siliksaar märkis, et kõik kavandatu on treeningutel ellu viidud. „Raul on vormis ja on terve. Mäletame aega enne Londoni olümpiat, kui Rauli tabas vigastus ja ta ei saanud nädal enne võistluse algust joostagi. Kuid saime ta jalule ja ühe võidugi kätte,“ alustas juhendaja nelja aasta taguse meenutusega.

„Nüüd on meeleolu hea ja praegu peame mõtlema võimalikult vähe sellele, kelle vastu hakkame mängima. Mõtleme oma tegemistele. Püüame üldse vähem mõelda ja rohkem tegutseda. Proovime Rios iga päev 10 minutit mediteerimist – ajust ebavajalikud mõtted välja, olla rahus, pühendunud ja keskenduda vaikusele. Mängus on keskendumisoskus tähtsaim – sa pead keskenduma ainult sellele, mida oled treeningutel tuhandeid kordi läbi teinud. Kui hakkad liiga palju mõtlema, ei tule sellest midagi head.“

Eile reisis Riosse ka Eesti naiste esireket Kati Tolmoff, aga tema startis Taanimaalt. Just Tolmoff läheb eestlastest esimesena Rios platsile – 11. augustil eksmaailmameistri Ratchanok Intanoni (Tai) vastu. Päev hiljem tuleb tal järgmine matš. Musta mängupäevad on 12. ja 13. august.