Suurbritannia maahokikoondislased Kate ja Helen Richardson-Walsh.Foto: Twitter / @katewalsh11
Rio 2016 OM uudised
7. august 2016, 13:50

ARMASTUSE TOEL MEDALILE! 9 nunnut paarikest, kes teineteise seltsis Rio olümpial võistlevad (8)

Rio de Janeiro olümpiamängud lähevad ajalukku sellega, et esimest korda ajaloos võistlevad üheskoos ema ja poeg. Ent enam kui 11 000 sportlase seas on ka neid, keda ühendab armusuhe. Alljärgnevalt üheksa paarikest, kel õnn teineteise seltsis olümpiamelu nautida.

1. Kate ja Helen Richardson-Walsh

Suurbritannia naiste maahokikoondislased on aegade esimene samast soost abielupaar, kes olümpiast osa võtnud. Nad kohtusid enam kui 20 aastat tagasi, kuid paar sai neist vahetult enne Pekingi olümpiat. Pärast kodustel Londoni mängudel võidetud pronksi panid nad ka leivad ühte kappi.

"Oleme paar, armastame teineteist ja mängime juhuslikult samas tiimis," lausus Kate BBCle. "Olen uhke, et mängin just maahokit, kus on olnud läbi aegade palju erinevaid etnilise gruppe, religioone, seksuaalorientatsioone ja nii edasi."

undefined Foto: Twitter / @katewalsh11

2. Brianne Theisen-Eaton ja Ashton Easton

Kes ei teaks maailma kõige edukamat kergejõustikupaari? Kui ilmarekordimehel Ashtonil (USA) on olümpiakuld Londoni päevilt juba kapis, siis tema kanadalannast abikaasa Brianne pole veel OMilt medalit võitnud.

Nad tutvusid Oregoni ülikoolis ja abiellusid 2013. aasta juulis. Neil on sama treener ning nad treenivad üheskoos Eugene'is.

undefined Foto: Instagram

3. Jen Armbruster ja Asya Miller

Mõlemad kuuluvad USA paraolümpiakoondise väravpallivõistkonda. Jen ja Asya võitsid oma esimese ühise medali, hõbeda, juba 2004. aastal Ateenas. Kolm aastat hiljem nad abiellusid ning aastal 2011 sündis nende perre poeg Ryder.  

undefined Foto: Twitter / @Rio2016

4. Carmen Marton ja Safwan Khalil

Austraalia taekwondo paar pole samuti olümpial esimest korda - Carmeni jaoks on Rio kolmas ja Safwani jaoks teine OM. 

Võitluskunstiarmastajad tutvusid 2002. aastal Kreekas toimunud juunioride MMil, aga hakkasid kohtamas käima aastaid hiljem. Nende islami reeglite järgi peetud pulmapidu toimus vahetult enne Londoni OMi ning pärast mänge pidasid nad Austraalias traditsioonilise tseremoonia. 

undefined Foto: Instagram

5. Federica Pellegrini ja Filippo Magnini

Mõlemad ujuvad Itaalia koondise dressis, ent Federica on spordivallas märksa edukam. Ta kandis avatseremoonial Itaalia lippu, on püstitanud hulga rahvusrekordeid ning oli riigi esimene naisolümpiavõitja (Pekingis). 

Ujujad astusid lähisuhtesse aastal 2011 ning järgmisel aastal ka kolisid kokku. Lisaks ujumisele on nad silmapaistnud Itaalia Vanity Fairile alasti poseerimisega. 

"Kui ta paluks praegu mu kätt, siis ma ütleksin "jah"," sõnas Federica Vanity Fairi kaaneloos.

undefined Foto: Instagram

6. Siobhan-Marie O’Connor ja Chris Walker-Hebborn

Mõlemad on Suurbritannia ujumiskoondise liikmed. Nende suhe algas 2014. aasta alul ning Briti meedia ristis nad sportlike saavutuste põhjal kiiresti "kuldseks paariks". 

undefined Foto: Instagram

7. Irvette ja L.J. van Zyl

Mõlemad esindavad Lõuna-Aafrika Vabariiki jooksualadel: Irvette pistab rinda õdede Luikedega maratonirajal, L.J. jookseb koos Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagoriga 400 m tõkkeid.

Paarike tutvus 2004. aastal kodumaal peetud kergejõusitkuvõistlusel ning alustas kohtinguig neli aastat hiljem. Aastal 2012 helisesid pulmakellad nind 2013 sündis  poeg Louis. Ent olümpikülas nad teineteise kaisutusi nautida ei saa, sest LAVi mees- ja naissportlased peavad elavad eraldi tubades.

Perekond van Zyl. Foto: Instagram

8. Chris ja Gabby Adcock

Nad mitte ainult ei esinda mõlemad Suurbritannia sulgpalli, vaid mängivad koos segapaarismängu. Chris on oma teisel, Gabby esimesel olümpial.

Nad kohtusid sulgpalliväljakutel juba lapsepõlves, kuid abiellusid aastal 2013. Segapaari moodustasid nad pärast Chrisi teise partneriga ebaõnnestunud Londoni olümpiat.  

"Tunneme teineteist läbi ja lõhki. Oleme harjunud 24/7 koos olema ja usaldame teineteist täielikult," lausus Gabby Telegraphile. "Imelik oleks mitte koos segapaari mängida. Teame, mida öelda ja mis veelgi tähtsam, mida mitte öelda!"

Foto: Reuters

9. Lewis Holland ja Charlotte Caslick

Nagu ülaltoodud kaheksa paari, harrastavad ka nemad sama spordiala. Lewis kuulub Austraalia meeste ja Charlotte naiste ragbikoondisesse. 

Nad tutvusid Austraalia olümpiaragbi peakorteris ja elavad praegu koos Sydneys. "Suurepärane, et saame olümpiat üheskoos kogeda. Loodetavasti naaseme koju mõne medaliga," lausus Lewis Herald Sunile.

undefined Foto: Instagram